31 Август, 2020 12:43 2 977 3

Манчестър Сити вади фантастична сума за Лионел Меси

  • меси-
  • сума-
  • трансфер-
  • цена-
  • барселона-
  • манчестър сити

"Гражданите" са готови да дадат 750 милиона евро за аржентинеца

Манчестър Сити вади фантастична сума за Лионел Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Английският Манчестър Сити е приготвил страховита сума за голямата звезда на световния футбол Лионел Меси. Той може да заиграе на "Етихад" като свободен агент, но "гражданите" са заделили 750 милиона евро за него, твърди Sport.

Аржентинецът ще взема заплата в размер на 100 млн. евро бруто на сезон. Останалите 250 млн. евро ще му бъдат дадени като бонус по трансфера му в Сити, ако отиде на “Етихад” като свободен агент.

За да се избегнат проблеми с Финансовия феърплей, този бонус ще му бъде изплатен след 3 години. Според твърденията Меси ще подпише договор за 5 години - три от него той ще прекара при “гражданите”, а останалите две години - в Ню Йорк Сити, чиито собственици са същите като на английския отбор.

Преди това да се случи обаче първо трябва Меси да намери начин да си тръгне от Барселона без трансферна сума, тъй като клубът е непреклонен, че той може да напусне единствено с платена откупна клауза от 700 млн. евро и няма да бъдат водени преговори за разтрогване на договора.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zx323

    11 1 Отговор
    сделката на века за барса
    700 мил за 33 годишен футболист

    Коментиран от #3

  • 2 ПЕНКО

    6 1 Отговор
    ИМА ЕДНА БЪЛГАРСКА НАРОДНА ПЕСЕН : "... МЯСТОТО ТИ Е СТОРЕНО , АЛА ТИ Е ВРЕМЕ МИНАЛО... КАТО ЗА СТАР КОН КУШИЯ ... КОТО ОТ БИВОЛ КИРИЯ ... " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "zx323":

    Факт е. Даже на хилядолетието. Друг такъв футболист скоро няма да се роди, според мен. То и спортът се изкриви, и парите го изкривиха, а сега и вируса и кризите. И всичко. Няма да е както в ерата на Меси (още не приключила, но до 3-4-5 години).