Last news in Fakti

31 Август, 2020 13:29 1 432 3

Лос Анджелис Клипърс стигна до полуфиналите на Западната конференция

  • клипърс-
  • нба-
  • плейофи-
  • далас маверикс-
  • полуфинал

Тимът от ЛА победи Далас Маверикс и затвори серията с 4:2

Лос Анджелис Клипърс стигна до полуфиналите на Западната конференция - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЛА Клипърс се класира за полуфиналите на Западната конференция, след като затвори серията си от първи кръг срещу Далас Маверикс с 4-2 успеха – 111:97 в мач номер 6 в „балона“ в Орландо.

Маверикс поведоха след края на първата четвърт и губеха с шест на почивката, но серия от 17:3 рано в третата четвърт донесе аванс от 20 точки за „ножиците“, който до края така и не бе превъзмогнат от възпитаниците на Рик Карлайл. Без Кристапс Порзингис, който скъса менискус и не игра в последните три мача от серията, тексасци нямаха отговор за отличната игра на Кауай Ленърд. Лекото крило на Клипърс направи поредния си силен двубой, завършвайки с дабъл-дабъл – 33 точки и 14 борби, към които прибави 7 асистенции и 5 откраднати топки.

Това беше пета последователна среща за двукратния шампион на НБА с поне 30 точки. По 15 пункта реализираха Ивица Зубац и Пол Джордж. 21-годишният словенски баскетболист на Далас Лука Дончич се размина с трети трипъл-дабъл в серията след 38 точки и по девет борби и асистенции, но не получи достатъчно помощ от останалите си съотборниците при отсъствието на Порзингис – Дориан Фини-Смит завърши с 16 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    1 5 Отговор
    А дали някой тук го интересува?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.