Last news in Fakti

2 Септември, 2020 15:46 1 744 0

Реал Мадрид няма да купува - само ще продава

  • реал мадрид-
  • бюджет-
  • намаляване-
  • заплати-
  • продажба-
  • футболисти

Мадридчани искат да свият разходите за заплати

Реал Мадрид няма да купува - само ще продава - 1
Снимка: БГНЕС

Обикновено Реал Мадрид е клубът, който през летния трансферен прозорец преследва престижни трансфери на футболисти, но това лято нещата няма да стоят по този начин, пише AS. Мадридският клуб планира да продава, така че да намали бройката на футболистите в тима и да свие разходите за заплати. По този начин „белият балет“ ще си осигури финансова стабилност във времена на икономическа криза вследствие на пандемията от COVID-19.

До този момент Реал Мадрид успя да спечели 40 милиона от продажбата на Ашраф Хакими. Освен него бяха продадени и шестима юноши от академията, които също донесоха свежи приходи в клубната каса.

Реал Мадрид ще генерира печалба и от отдаването на свои футболисти под наем.

До дни се очаква финализирането на още един изходящ трансфер – Хамес Родригес в Евертън. Колумбиецът ще продължи при „карамелите“, като мадридчани ще получат около 25 милион евро и ще спестят 16 милиона в заплати.

Най-големият проблем за Реал си остава продажбата на Гарет Бейл. За уелския национал все още не е пристигнала оферта в офисите на клуба. 31-годишният футболист взима умопомрачителните 34 милиона евро заплата на сезон.

Друг труден за продаване се оказва Мариано Диас. В неговия случай обаче надежда има, тъй като Реал се договори с Бенфика. Нападателят ще премине под наем в португалския тим, като след края на сезона ще бъде откупен за постоянно. Сделката все още не е напълно завършена, тъй като футболистът обмисля дали това е най-правилното решение за него.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА