Last news in Fakti

12 Септември, 2020 09:29 2 241 2

Доминик Тийм - Саша Зверев ще е финалът при мъжете на US Open

  • us open-
  • финал-
  • мъже-
  • доминик тийм-
  • саша зверев

Това ще е 4-ти финал за Тийм в турнири от Големия шлем и първи в Ню Йорк. За Зверев това ще бъде първи финал в турнирите от Големия шлем

Доминик Тийм - Саша Зверев ще е финалът при мъжете на US Open - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доминик Тийм ще се изправи срещу Саша Зверев на финала на US Open. Тийм победи Данаил Медведев в три сета 6:2, 7:6(7) и 7:6(5). Мачът продължи 2 часа и 50 минути. Руснакът направи силен мач и в по-голямата част от срещата контролираше двубоя, но в решаващите моменти направи някои непредизвикани грешки, което му коства победата.

Това ще е 4-ти финал за Тийм в турнири от Големия шлем и първи в Ню Йорк. Той се превърна и в първия австриец, който достига до тази фаза на турнира.

Далеч по-драматичен бе другият полуфинал, където Саша Зверев победи Пабло Кареньо-Буста в 5 сета - 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

За Зверев това ще бъде първи финал в турнирите от Големия шлем, а полуфиналът наистина си заслужаваше. Поставеният под номер 5 Зверев изоставаше след първите два сета, но показа характер и успя да направи пълен обрат, и то по категоричен начин.

Кареньо Буста бе противникът на световния №1 Новак Джокович в двубоя от осминафиналите, в който се стигна до дисквалифициране на сърбина от турнира.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проблема на БГ са Мангалите!

    2 0 Отговор
    Като го няма джокера така.
  • 2 Дълбоко Виждащ

    0 1 Отговор
    Жалко щях да гледам супер мач-Джокович- Тийм!