Last news in Fakti

13 Септември, 2020 09:22 2 314 4

Наоми Осака направи знаменит обрат срещу Азаренка и триумфира на US Open

  • us open-
  • финал-
  • жени-
  • наоми осака-
  • виктория азаренка

Японката печели US Open за втори път в кариерата си

Наоми Осака направи знаменит обрат срещу Азаренка и триумфира на US Open - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Наоми Осака осъществи невероятен обрат над Виктория Азаренка и за втори път в своята кариера е шампионка на US Open след 2018-а.

Японката стигна до своята трета титла от Големия шлем след финален сблъсък, в който губеше с 1:6 и 0:2, но в крайна сметка спечели с 1:6, 6:3, 6:3 за близо 2 часа игра.

В първите 40 минути на двубоя пред празните трибуни на „Артър Аш“ в Ню Йорк беларускинята унищожаваше своята съперничка. Първият сет бе взет за едва 27 минути, а бързо след това дойде и пробив за 2:0. Азаренка, за която това бе първи финал от Големия шлем от US Open 2013 насам, играеше безгрешно и при 40:30 в третия гейм на втория сет имаше геймбол за 3:0. В този момент обаче настъпи промяната. Осака реализира рибрейк и от гейм на гейм започна да играе все по-успешно, за да стигне до успеха в сета след още два пробива за 4:3 и 6:3.

В решителната част японката продължи с повишеното си ниво на игра и проби за 3:1, а след това отрази и три шанса за рибрейк за 4:1.

Азаренка обаче на свой ред демонстрира, че ще се бори до последно, отразявайки четири възможности за 5:1, а след това върна пробива и се доближи максимално в резултата при 3:4.

Осака обаче нямаше намерение да допуска изравняване и с мощна игра от дъното на корта стигна до нов пробив, след който на свой сервис сложи край на двубоя при втория си мачбол.

По този начин 22-годишната японка стигна до третата си титла от Големия шлем, запазвайки перфектна успеваемост в играните финали. Азаренка пък пропусна да се превърне в състезателката с най-голяма разлика между две титли от Големия шлем.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор
    Направете,анализ Безпристрастен на Мача Пиронкова Уилямс и Предишния мач на Пиронкова!Интересно ще ми бъде да видя коментар на ОСака-Брейди,както и Азаренка-Осака,но коментарът да бъде на нивото -Баба Зоя от постовете за ....корона вирус!Тоест Супер ниво,или ниво ДЖОКОВИЧ!
  • 2 Въййй

    1 1 Отговор
    Брях! Аз зяпах първия сет и реших, че Азаренка ще изяде Мусаката, пък то какво станало!? Браво на японката! :))
  • 3 😂 🤣 😂

    1 0 Отговор
    Наоми отмъсти за Уилямс
  • 4 цербер

    0 0 Отговор
    Азарьонка,а не Азаренка. А,рошавата японска сладурана стана шампионка,браво! Искаше ми се да натресе 2:0 на Серина Уйлямс.