Last news in Fakti

24 Септември, 2020 15:35 2 400 4

Канада с опит да отмъкне от България един от най-големите ни футболни таланти

  • янков-
  • лудогорец-
  • талант-
  • национален отбор-
  • повиквателна-
  • българия-
  • канада

Доминик Янков може да се състезава за "кленовите листа"

Канада с опит да отмъкне от България един от най-големите ни футболни таланти - 1
Снимка: ludogorets.com

Най-големият талант на Лудогорец Доминик Янков може да стане национал на Канада, алармира „Мач Телеграф“. Със силното си представяне от началото на сезона 20-годишният плеймейкър е попаднал в плановете на селекционера на „кленовите листа“ Джон Хедман.

Янков е роден в Торонто и именно там започва с футбола в школата Пауър. От 2013 до 2016 г. е част от академията на английския Съндърланд, преди да бъде привлечен в Лудогорец.

Канада, която разполага с младата звезда Антонио Дейвис от Байерн, има да играе световни квалификации с Бермуда (8 октомври) и Каймановите острови (11 октомври). Преди пандемията Доминик Янков получи повиквателна да играе за канадския национален тим до 23 години на олимпийските игри в Токио, които обаче бяха отложени за следващото лято.

Халфът на Лудогорец е играл за представителните отбори на България във възрастови групи до 17, до 19 и до 21 години, въпреки че през това време получава няколко повиквателни за „кленовите листа“. В момента талантливият халф е пред дилема и не крие, че ще предпочете този национален отбор, който първи му изпрати повиквателна.

За ФИФА не важат мачовете за младежките и юношеските отбори. Това означава, че ако Доминик Янков бъде поканен да играе за Канада, пред него няма да има пречки да играе за държавата, в която е роден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    2 2 Отговор
    Дерменджиев да го извика в националния състав на България! Момчето е най-добрия в Лудогорец!
  • 2 алеле

    4 0 Отговор
    Ако това момче не беше в Лудогорец то загубата от ЦСКА щеше да е катастрофална.
  • 3 Сандо

    1 2 Отговор
    Да отиде в световната сила Канада?Е,поне ще ходи да играе по островите,прекрасни екскурзии.

    Коментиран от #4

  • 4 Харесвам 🎃, само сготвени

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    Е, в България пък, ще има възможност цял живот да играе квалификации с квалитетни европейски отбори. В Канада поне ще играе за пари...