1 Октомври, 2020 12:31 1 177 0

Левандовски ще спечели наградата "Футболист на УЕФА"

  • левандовски-
  • награда-
  • футболист на уефа-
  • гласуване-
  • нойер-
  • де бройне

Втори ще остане Мануел Нойер, а трети е Кевин Де Бройне от Манчестър Сити

Левандовски ще спечели наградата "Футболист на УЕФА" - 1
Снимка: БГНЕС

Голмайсторът на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски печели приза за “Футболист на УЕФА” за изминалия сезон, твърди журналистът Тоби Алтшефъл от Sport Bild. Официално името на победителя в анкетата ще бъде съобщено тази вечер по време на церемонията по жребия за груповата фаза на Шампионската лига, която започва в 18:00 часа.

Съотборникът на поляка Мануел Нойер и Кевин Де Бройне от Манчестър Сити са другите двама в топ 3 - най-вероятно в този ред.

В избора са участвали наставниците на всичките 80 отбора от груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа, както и 55 журналисти. Треньорите не са имали право да гласуват за футболисти от своите състави. Посоченият на първо място получава 5 точки, вторият - 3 точки, а за третия - 1 точка. Под внимание са взети изявите на въпросните играчи в клубните и националните им отбори.

Ето и играчите, допълнили топ 10:
4. Лионел Меси (Барселона) 53 т.
4. Неймар (ПСЖ) 53 т.
6. Томас Мюлер (Байерн) 41 т.
7. Килиан Мбапе (ПСЖ) 39 т.
8. Тиаго Алкантара (Байерн) 27 т.
9. Йошуа Кимих (Байерн) 26 т.
10. Кристиано Роналдо (Ювентус) 25 т.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА