Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 18:16 2 837 5

Кими Райконен и синът на Шумахер ще са съотборници от 2021-ва година

  • шумахер-
  • мик-
  • син-
  • райконен-
  • съотборници-
  • формула 1-
  • alfa romeo

Двамата ще се състезават за Alfa Romeo

Кими Райконен и синът на Шумахер ще са съотборници от 2021-ва година - 1
Снимка: БГНЕС

Мик Шумахер и Кими Райконен ще са съотборници в отбора на Alfa romeo във Формула 1 през следващата година, това гласят слухове е европейските медии.

Договорите и на двамата състезатели ще са с продължителност от една година, като те ще бъдат обявени преди старта на уикенда за Гран При на Айфел тази седмица. В него синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер ще направи своя дебют по време на първата свободна тренировка, като той ще седна в автомобила на Антонио Джовинаци.

Райконен, който се състезава за базирания в Хинвил отбор от началото на миналия сезон е решил да удължи своята кариера с още една година, като в нея той ще бъда като ментор на младия германец. На „Нюрбургринг“ тази седмица, световният шампион за 2007-ма ще стане пилотът с най-много стартове в историята на Формула 1 с 323, след като на „Сочи“ преди две седмици той изравни постижението от 322 от Рубенс Барикело.

Шумахер от своя страна е въвлечен в битка за титла във Формула 2 през тази година, като два кръга преди края на сезона той води с 22 точки пред друг член на академията за млади пилоти на Ferrari Калъм Илот, който също ще участва в първата тренировка на „Нюрбургринг“, но с тима на Haas.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    2 3 Отговор
    Още отсега не може да се гледат. А след 3-4г в Ф1 ще е касапница, ако я има още де.

    Коментиран от #2

  • 2 Ти май нищо не разбираш от Ф1

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Не се изказвай като каруцар!

    Коментиран от #4

  • 3 Умен

    5 1 Отговор
    Нямам наблюдения върху сина на Шуми,но не съм чул да блести с нещо кой знае какво.Имам чувството че формула 1 се чувстват нещо длъжни да го вземат едва ли не.За баща му няма две мнения ,но това не значи чи и синът има същия талант.
  • 4 Алфа Вълкът

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ти май нищо не разбираш от Ф1":

    Ти май си от феновете на маймунчо и магарцедес, които убиха Ф1.

    Коментиран от #5

  • 5 Гого

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Ами ти да не си от червените чушки които с Михаел Шумахер и много лъжи и мушенгий от 2000 насам убиха Ф1