14 Октомври, 2020 18:56 1 874 4

Треньорът на младежите: Бих поел мъжкия тим на България

  • мъже-
  • младежи-
  • национален отбор-
  • класиране-
  • европейско първенство-
  • пост-
  • съгласие-
  • димитров

"Ние скандали и караници с Дерменджиев нямаме", заяви Александър Димитров

Треньорът на младежите: Бих поел мъжкия тим на България - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на младежкия национален отбор на България Александър Димитров обяви на брифинг, че би поел мъжкия отбор. Той коментира хикса с Полша, както и даде пример какво направиха с младежките формации другите отбори в нашата група.

"Не съм спал много. Не съм го и гледал този мач. Нямам нервите за това. До края на седмицата ще го гледам. За мен това е един от най-силните мачове през тази кампания. Може би и най-силният мач на младежите за последните 4-5 години", добави той.

"Да се подмлади националния отбор на България в този момент на мен ми се струва малко... да не използвам грешна дума... но в момента средната възраст на националите е 24-25 години. Аз съм работил със 70% от тези момчета. Те не са стари и не са подменяне. Да, смятам, че сегашните момчета от младежите израснаха. Спомнете си как се представяха те в първите турнири в Испания и Украйна и как играят сега. Това е благодарение на представянето им в младежкия национален отбор - със Сърбия, Латвия. Те така израстват и стават готови за първия отбор. А не да ги пращаме неподготвени. Точно за това върнах и Работов на юношите до 19 години, защото не можех да му дам нужното време. Там той ще е много необходим", добави той.

"Не мога да дам отговор за Вальо Антов. Това му се отрази. Ако той бе по-дълго време с нас, можеше и повече. Ние всички знаем, че той може повече"

"Ние скандали и караници с Дерменджиев нямаме. Не сме имаме липса на комуникация", добави той. "Може би бих поел мъжкия национален отбор, но много неща трябва да се променят. Не мисля, че в навечерието на мача с Уелс трябва да говорим това. Аз, Дерменджиев и всеки треньор е временен. Мисля, че трябва по някакъв начин този отбор да промени своя облик. Тук съм напълно съгласен с Дерменджиев. Играчите не са виновни. Познавам ги, те имат характер, имат хъс, имат спортна злоба, имат и качества", добави Димитров.

"Ще се съгласите ли, че не ни стигна късмет, за да се класираме. И най-добрите допускат грешки. Ние допуснахме 1-2 грешки в защита. Създадохме много положения. Късметът ни липсваше. Винаги съм казвал за позитивната среда и положителната енергия. Когато някой тръгне нагоре в България, много отрицателни енергия се изсипва. Ако ние бутаме, това, което върви и се развива и го подкрепяме, мисля, че може да имаме успехи във всяко едно естествено. Прекалено сме негативни един към друг. Всички усещаме, когато има нещо негативно върху нас. Пишат се коментари, играчите ги четат. Аз не ги чета, но играчите са млади и се влияят", добави той.

"Горд съм, казах го и на играчите след мача. Не само аз, Ивайло Йорданов се поклони пред тях. Колкото за класиране, трябва да бием Естония. Смятам, че всички тези играчи, които бяха вчера, заслужават този двубой. Латвийците трудно получават голове. Нищо чудно да се поздравим с второто място. Каквото ни е взел в Полша, може да ни го даде на 17 ноември", добави той.

"Имаше лашкане. Бих дал пример с Русия. Те са първи. Те не каниха нито един играч. Те си играха с най-доброто, което имаха. Те използват едни и същи състезатели. Цялата стратегия бе най-доброто да бъде там, за да се класират. Вторият отбор - Полша. След като ги бихме 3:0, пет човека отидоха при мъжете. И онзи ден играха срещу Италия, не се върнаха повече. Те направиха рекорд като направиха трансфер на вътрешния халф - 1,5 милиона евро. Да не говорим и за други играчи къде ги продадоха. Сърбите - при тях се получи едно лашкане. Но и те ни направиха добра услуга и биха Полша. Като цяло нашата група е много равностойна и много трудна", завърши Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БФС

    5 1 Отговор
    Тоя тренер е любимец на Бойко Борисов, а Очко Бибочко е негов пророк!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ами така си е

    1 1 Отговор
    В една фирма как всеки успешен магнат иска синът му да започне от най-ниското стъпало и да премине през всичко, преди да го отмени. А ние искаме направо в националния да ги бутаме. Трябва да се наблегне на младежкия отбор, защото той изгражда и калява таланти, а националният търси вече готови, на които им е минало времето да се превъзпитават. Ама не били титуляри. Ами още по-добре, нека Сашо ви изведе на някакъв сбор, да се окомплектовате, да се игнорирате от тягостни мисли, барове и използвачки. Ама това няма как да стане, щото бфс-то трябва да излапа парите от глобите на родните клубове, а не да ги дава да развива футбол.
  • 4 ХХХ

    4 1 Отговор
    Ааааа, не! Опитът с Берое ни стига. Там се доказа набързо.