Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 16:02 2 941 11

Хамилтън е изключителен пилот, но Сена е най-добрият, когото съм виждал

  • аертон сена-
  • люис хамилтън-
  • михаел шумахер-
  • герхард бергер-
  • формула 1

Такова е мнението на бившият съотборник на Аертон Сена - Герхард Бергер

Хамилтън е изключителен пилот, но Сена е най-добрият, когото съм виждал - 1
Сена и Бергер като съотборници в Макларън

Люис Хамилтън изравни рекорда на Михаел Шумахер от 91 победи във Формула 1 с успеха си в Гран при на Айфел. Постижението му неминуемо предизвика множество коментари, много от които по предизвикваща сериозни противоречия тема – кой е най-великият пилот в историята на спорта и доколко това определение зависи от чистата статистика. Според бившия пилот от F1 Герхард Бергер числата не са най-важния показател – за австриеца най-велик си остава Аертон Сена, пише Clubs1.bg.

„За мен най-добрият все още е Аертон“, бе категоричен Бергер.

„Той загина млад, но дотогава вече имаше толкова рекорди… Освен това накрая бе с кола, която бе най-бързата през следващите години. Според мен Аертон щеше да стане шампион още няколко пъти и статистиката щеше да е друга. Наблюдавал съм и тримата много отблизо. С двама от тях съм се състезавал. Аертон е най-добрият пилот, когото съм виждал'', заяви още бившият пилот.

„Щеше да е хубаво Михаел да остане най-успешен в историята за дълго време заради съдбата му. Толкова е драматична, че почти се разплакваш всеки път, когато се сетиш'', допълни той.

„Самото постижение (за брой победи във Формула 1) всъщност е невероятно. Хамилтън е изключителен пилот, доказвал е безброй пъти, че заслужава тази титла. Но такъв двубой между двама гиганти поражда траещ с години дебат. Те са на върха, където не можеш да кажеш кой е по-добър. Това са толкова големи пилоти, че те са променили най-много спорта ни'', смята Герхард Бергер.

По-рано двукратният световен шампион Мика Хакинен заяви, че е впечатлен от постижението на Хамилтън.

„Много фактори са необходими, за да спечелиш надпревара или титла: бърз автомобил, добър съотборник, поддръжка на силен отбор. Люис разполага с всичко това в Мерцедес. Трябва обаче и ти самият да си отличен пилот“, коментира финландецът.

„Знам колко сили са нужни, за да завоюваш две титли. Но не може да мислите, че постиженията на Люис са свързани само с най-добрия болид. За това са нужни талант, отлична физическа форма, целеустременост и невероятно желание за победа. Той притежава всичко това'', допълни Хакинен.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    32 3 Отговор
    Който е гледал как кара Сена знае.....друг като него НЯМА!!!!
  • 2 Онзи

    3 23 Отговор
    Сена имаше проблеми с различните генерации болиди макар че се прояви късно 93 94-та, Шуми също беше никой в Мерцедес, Хамилтън изтисквам максимума от каквото му дадеш, независимо от различните автомобили. Фен съм на Алонсо и никога не съм харесвал Хамилтън, но според мен е една класа над Сена

    Коментиран от #5

  • 3 Дълбоко Виждащ

    5 12 Отговор
    Не знам с какви очила сте гледали Аертон Сена.Той караше ,Нагло и много опасно!Пилот ,който на вас не е направил Впечатление -Ален ПРОС!Перфектен Драйвър и колко умно караше на Дъжд!Сена загина заради некоректност на Шумахер, Или екипът му!когото също боготворите,защото така казват...медиите!Какво правеха по Болидите и как нервите на покойния Сена не издържаха и влезе в завоя със самоубийствена скорост!

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз.....

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Голямата глава,както го наричат привържениците на мелеза се завръща. 2021 ще е интересна стига рердетата да са на висота и Фернандо ще му стъжни живота!!!!!Не напразно мелеза го нарича бик/"Да те преследва бик "/
  • 6 ал бънди

    14 3 Отговор
    Има редица велики пилоти в историята на Формула1.
    Но Аертон е един единствен!Втори като него не се е родил все още...
  • 7 Много си прав

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дълбоко Виждащ":

    За причините поради които загина Сена. Но оня горе вижда и затова сега Шумахер е половин човек. Още помня как на едно състезание Еди Ървайн беше преди Шумахер и в последния момент му наредиха от бокса да го пусне за да вземе повече точки и по тоя начин да не изостава от Сена в класирането. Доста победи ги е спечелил така , подмолно като типичен германец. При Сена това го нямаше. Ако беше жив още доста години щеше да го мачка а Шумахер щеше да е сънувал толкова световни титли. Сена винаги ще остане най големия в тоя спорт. Поне за нашето поколение което го помни.

    Коментиран от #9

  • 8 456

    9 0 Отговор
    Сена беше ,е,и ще бъде най -добрият.А онзи мухльо Шуми има да "мечтае " да е като него и да има любовта на хората. Поклон.
  • 9 456

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Много си прав":

    Така е . Браво за коментара.
  • 10 Скот Килмър

    5 7 Отговор
    90% е колата. 10% е пилота. В тоя Мерцедес и едно шимпанзе ще бъде шампион.
  • 11 Истината е,че

    0 5 Отговор
    Шумахер респектира Сена особено 94 година и това ясно се вижда на едно видео..Вижда се как Сена го поглежда многократно със страхопочитание по време на срещата на пилотите след смъртта на Ратзенбергер.Както каза след катастрофата на Сена, Ричард Груев-Кралят е мъртъв,да жинее Краля,а Бергер като приятел на Аертон и семейството му няма как да каже нещо друго по въпроса.