31 Октомври, 2020 16:28 1 040 0

Манчестър Сити се измъчи срещу Шефилд Юнайтед, но победи

  • манчестър сити-
  • шефилд юнайтед-
  • победа-
  • уокър-
  • висша лига

"Гражданите" спечелиха с минималното 1:0

Манчестър Сити се измъчи срещу Шефилд Юнайтед, но победи - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити спечели с 1:0 гостуването си на закъсалия Шефилд Юнайтед. Единственото попадение реализира Кайл Уокър в 28-ата минута. "Гражданите" имаха предимство през цялата среща и пропуснаха възможности да стигнат до по-убедителна победа. Ситуацията на тима на Крис Уайлдър става все по-неприятна, след като отборът му има само една точка след седем изиграни мача във Висшата лига.

Манчестър Сити пое контрол върху събитията на терена от самото начало, но бързо видяха, че не ги очаква лесен следобед. Домакините, които отчаяно имат нужда от точки, се опитваха с всички сили да ограничат атаките на съперника.

Тимът на Гуардиола постепенно започна да създава положения. В осмата минута удар с глава на Феран Торес бе отразен от Рамсдейл. Малко по-късно Лапорт бе в отлична позиция, но неговият удар с глава бе неточен. Родри пък се пробва с хубав удар от дистанция. Топката обаче бе право във вратаря и Рамсдейл я изби.

Сити вдигна нивото и в 24-ата минута Торес се размина с откриване на резултата. След пробив на Стърлинг той намери испанеца в близост до вратата. Нападателят успя да отклони топката, но вратарят на домакините отрази отлично удара. Секунди по-късно Марез се озова на отлична позиция в наказателното поле, но стреля над вратата.

Попадението дойде в 28-ата минута след удар на Кайл Уокър. Бранителят отбеляза своя мач номер 100 във Висшата лига за Манчестър Сити с важен гол. Той обаче не отпразнува попадението в израз на уважение към Шефилд Юнайтед, от където започва кариерата му.

До почивката гостите продължиха да доминират, но Де Бройне и Торес не успяха да удвоят аванса. В началото на второто полувреме ситуацията не се промени, а в 55-ата минута Де Бройне бе близо до гол. Топката обаче мина покрай вратата. Рамсдейл пък се справи с удар на Марез.

Шефилд Юнайтед имаше своите моменти. Тимът на Крис Уайлдър пропусна великолепна възможност да изравни. Влезлият като резерва Лундстрам получи топката от Берг в наказателното поле, но стреля над вратата. Веднага след това Брюстър бе изведен на прекрасна позиция и опита да прехвърли Едерсон, но вратарят се справи. След това се оказа, че нападателят е бил в засада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА