12 Ноември, 2012 12:55 7 321 13

Кой е по-по-най български спортист в медиите?

  • бербатов-
  • пиронкова-
  • божинов-
  • кобрата-
  • пулев-
  • димитров-
  • казийски-
  • попов-
  • йовчев-
  • соколов-
  • класация-
  • медии

Топреализаторът на Фулъм Димитър Бербатов заема първото място като най-тиражиран спортист в медиите със страници онлайн за периода 5 ноември - 11 ноември сочи справка на сайта info7.me.

Статиите свързани с българския нападател са 178 през периода 5 ноември-11 ноември, като това е ръст спрямо предишната седмица 29 октомври - 4 ноември, когато Бербатов е бил по-слабо тиражиран от медиите - 79. Най-често в тях се съобщава за силното представяне на бившия национал по време на мача с Арсенал (3:3). В срещата Бербатов успя да отбележи 2 гола и направи асистенция на своя съотборник Качаниклич. В други от дописките за деветката се описват отношенията му с треньора Мартин Йол. Немалка част от статиите са свързани с хвалебствия към Бербатов от съотборници и футболни анализатори. Вижте всички 178 публикации за Бербатов тук.

На второто място по брой публикации за изминалата седмица се нарежда първата тенис ракета на България при жените Цветана Пиронкова с 53 статии.Пиронкова, обаче е отразена доста по-слабо в сравнение с предходната седмица 29 октомври - 4 ноември, когато тя е присъствала в топ 50 на медиите с 200 резултата.  Медииният интерес към нея през миналата седмица е продиктуван от вече изминалия Турнир на Шампионките, който се проведе в зала "Арена Армеец" в София. Пиронкова се представи на ниво, като достигна полуфиналите на състезанието, но там бе спряна от бившата номер 1 в света Каролине Вожняцки. Българката завърши състезателната година като номер 42 в света и е с 450хил. долара по-богата от наградните фондове на турнирите, в които е участвала. Публикациите за Пиронкова следете тук.

Следващото място в класацията е заето от Валери Божинов. За него има 44 статии през изминалата седмица, което е ръст спрямо седмицата 29 октомври - 4 ноември, когато неговото име в публикации се появява само 10 пъти. Както обикновено, Божинов не се отличава с футболните си качества, а с умението си да се забърква в скандали. Новият такъв е, че играчът на Верона се е забъркал в порно скандал в Италия. Медиите от "Ботуша" твърдят, че Божинов е имал вземане-даване с порнозвездата Леа ди Лито. Актрисата във филми за възрастни ще издава автобиографична книга. Тя и издателите й обаче се опитвали да изнудват известни личности от Италия, за да не бъдат споменати в книгата. Именно там се крие и името на Валери Божинов, който изглежда е палувал с известната актриса. Повече информация за статиите за Божинов можете да намерите тук.

В класацията следва боксьорът ни Кубрат Пулев - Кобрата с 31 публикации, което също е ръст на тиражиране, тъй като за предходната седмица неговото име се засича само в 10 публикации. Въпреки, че в последния месец Пулев не се е боксирал, той остава интересна тема за българските журналисти. През седмицата ласкаво за Кобрата се изказа министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Според него европейският и интерконтинентален шампион трябва да вземе приза за Спортист на годината. Министърът обяви, че е нужно много мъжество и сила на духа за да излезеш в мач, в който при загуба, кариерата ти ще започне да залязва. Припомняме, че след като защити двете си титли в мач срещу Александър Устинов, Пулев получи правото да предизвика световния шампион Владимир Кличко на двубой през 2013г. Всички 31 публикации за Кубрат Пулев - Кобрата можете да намерите тук.

На пето място се нарежда най-добрият тенисист на България - Григор Димитров, като за него има 22 публикации през изминалата седмица. При него се наблюдава по-слаб интерес от медиите, тъй като в периода 29 октомври - 4 ноември неговото име се появява в 62 публикации.   Гришо успя да дебютира в Топ 50 на мъжкия тенис, след като направи много силни турнири в Базел и Париж, като в швейцарския град Димитров достигна до четвъртфиналите. Хасковлията успя да дръпне със седем позиции и вече заема 48-мото място в класацията на АТР. Всички публикации за Григор Димитров можете да намерите тук.

Следващ в подреждането е най-добрият български волейболист Матей Казийски с 18 дописки, при него интересът на журналистите е индентичен, защото предходната седмица е отразен 20 пъти. Звездата на Тренто изигра водеща роля за победата на неговия тим над отбора на селекционера на националната ни гарнитура Силвано Пранди - Латина. Въпреки утихващите скандали с родната федерация и обтегнатите отношения с ръководните органи, Казийски остава интересен за българските читатели. Силните му игри в италианското първенство също допринасят за известността му у нас. Статиите за Матей Казийски можете да прочетете тук.

Класацията продължава с друг български футболист играещ зад граница. Ивелин Попов влиза в подреждането с 16 публикации с неговото име. Интересът е индентичен с предходната седмица, когато той се е радвал на 14 резултата. Играчът на Кубан реди едно след друго силни представяния. В последния кръг на руската Премиер лига обаче, тимът на национала не успя да спре гранда ЦСКА Москва и загуби с 1:3. Въпреки това Попов е един от най-добрите футболисти на Кубан. На 26-ти октомври Попето вкара първия си гол за тима от Краснодар. Всички публикации за Ивелин Попов можете да намерите тук.

Следващият участник в подреждането е олимпийската легенда на България Йордан Йовчев. Той успя да забележи името си в 17 публикации.  Тук има видим ръст на тиражиране на името на световноизвестният гимнастик, тъй като през предходната седмица от 29 октомври до 4 ноември, когато той е споменат 3 пъти. Седемнадесетте публикации са свързани основно с факта, че преди няколко дни Международният Олимпийски Комитет обяви, че Йовчев ще бъде награден със специален трофей. Той ще бъде за "Спорт и устойчиво развитие". Призът се връчва за впечатляващата спортна кариера на гимнастика. Трофеят ще връчи председателят на БОК Стефка Костадинова. Други статии с участието на Йордан Йовчев четете тук.

Други български спортисти намерили място в заглавията на статиите през изминалата седмица са: Николай Михайлов (футбол) - 16 статии, Цветан Соколов (волейбол) - 9 статии, Веселин Топалов (шахмат) - 8, Ивет Лалова (лека атлетика) - 6 и Христо Николов - Гларуса (баскетбол) - 2 публикации. 

 

Info7.me следи за вас всички новини в над 50 водещи онлайн медии.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 1 Отговор
    Бербатов

    Показа се какъв е страхливец и интерстчия .. в най-добрите си години отказа да играе за България.. Слабак !
  • 2 бокс

    0 1 Отговор
    Кубрат трябва да е на 1-во място! Един истински българин които не се продаде за пари! Бербатов най-големия нещасник които отказа да играе за България!
  • 3 fen

    0 1 Отговор
    Бербатов е интересчия и страхливец! ще си остане миша душица.
  • 4 Кофти

    1 0 Отговор
    Божинов е смях, за него пишат само по жълтите издания и то заради к..вата - же на му...
  • 5 Не

    0 0 Отговор
    От тази класация да се извадят ритнитопковците и ще стане...
  • 6 bqs

    1 0 Отговор
    Попов какво прави в тази класиция...,че и Божонов на 3-то място нямам думи...
  • 7 Даниела Николова

    0 0 Отговор
    как може Божинов да е пред Кубрат това е недопустимо Кубрат е номер едно той е истинският Българин
  • 8 Българин

    1 2 Отговор
    Кубрат е номер 1, тоя смешник Барбуков дето се отрече от България, като отказа да играе за родината, заради лични интереси няма място в тая класация. Да си го обичат в Англия.
  • 9 сашо

    1 0 Отговор
    Божинов вече е известен като мъжа на Николета :Д не като спортист не трябва да е в класацията дори смешна работа. Но иначе евала на неговия мениджър в кой ли не отбори игра щом го е вкарал там значи си разбира от работата
  • 10 ЛУД ЛЕР

    0 1 Отговор
    тука спортисти не виждам само ЦИРКАДЖИЙ кой с кого си бъркал из гащите, кой какви незаслужени пари е взел и подобни простотий
  • 11 кали.

    1 0 Отговор
    Не е чесно. Тези Журналисти нарочно не са сложили , снимката на наи големият спортист за всички времена ,,ТОДОР БАТКОВ,, . Можели да направите такава гре6ка.
  • 12 kалугер

    0 0 Отговор
    най-добрият български спортист на вси4ки времена е георги аспарухов -гунди.никой от днешните спортисти няма неговото достойнство
  • 13 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Най великия е Йордан Йовчев.Този мъж накара всички в гимнастиката да коленичат пред него.