7 Ноември, 2020 20:48 1 904 1

Медали за България в самбото

  • самбо-
  • българия-
  • медали-
  • мондиали-
  • сърбия

В момента в Сърбия се провеждат няколко световни първенства

Медали за България в самбото - 1
Снимка: boec.bg

Три брознови отличия завоюваха родните ни самбисти в първите два дни от провеждащите се в момента световни първенства по самбо в Нови сад, Сърбия, предаде boec.bg.

Освен световното за мъже и жени, паралелно се провеждат и Мондиалите при младежите и девойките до 20 години и този при юношите и момичетата до 18-годишна възраст.

Първото отличие за България бе спечелено на състезанието при мъжете и жените. В кат. до 68 кг. Ангел Ангелов завърши на трето място.

Другите две бронзови отличия за страната ни спечелиха девойките ни до 20 години – Антония Колева (56 кг) и Анна-Мария Манушева (64 кг).

Състезанието при мъжете и жените завършва в неделя, когато е и последният ден от Мондиала.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безпартиен

    3 0 Отговор
    Преди няколко години имахме по 3-4 световни шампиони в самбото!Имахме двукратни,трикратни и дори единствения пет кратен световен шампион в бойното самбо-Марко Косев!Сега ще се радваме и на някой и друг бронзов медал.Дано останалите състезатели стигнат и до върха!Самбото е и като всички останали спортове у нас-в криза!Криза за финансиране,желаещи и можещи да дадат знания и умения,да мотивират и най-важното да възпитат състезатели на световно ниво!