Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 17:48 2 738 2

Собственикът на Септември София: Във футболния съюз не действат, а бездействат!

  • чандъров-
  • септември софия-
  • собственик-
  • бездействие-
  • коронавирус-
  • тестове-
  • бфс-
  • национален отбор

"Как е възможно да се правят тестове на отборите веднъж в месеца?", попита възмутен Румен Чандъров

Собственикът на Септември София: Във футболния съюз не действат, а бездействат! - 1
Снимка: БГНЕС

Собственикът на Септември (София) Румен Чандъров коментира тежката обстановка в българския футбол, свързана с коронавируса.

Бизнесменът е категоричен, че трябва да се правят повече PCR тестове и обвини БФС.

„Във футболния съюз не действат, а бездействат! Как е възможно да се правят тестове на отборите веднъж в месеца? Трябва това да се случва преди всеки кръг от първенството – т.е. четири пъти на 30 дни. Така е навсякъде в белите държави. Разходите трябва да бъдат поети от БФС. Една груба сметка показва, че става въпрос за около 300-400 хиляди лева на сезон за двете ни професионални лиги“, заяви Чандъров пред "Блиц".

После се питаме защо националният отбор, който е следствие на бездействието на БФС, е слаб. Ами играчите са с нарушен ритъм. Заради заразата има огромно текучество на футболисти и в младежкия, и в представителния тим на България.

Всичко това рефлектира и върху клубния ни футбол, където треньорите се чудят какви играчи да използват в мачовете заради повишения брой положителни резултати от изследванията.

Това с тестове веднъж в месеца е трагедия. Или по-скоро трагикомедия. Не вървят оправданията, че нямали пари. Нямали пари ли? Една друга сметка показва, че само от глоби в касата на БФС за един сезон влизат 800-900 хиляди лева на година. Ами ето откъде ще се отделят пари за тестове. Но във футболния съюз явно мислят по друг начин. Смея да твърдя обаче, че изобщо не са прави“, завърши Чандъров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.