Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 14:16 1 352 0

Томаш дебютира с равенство начело на Етър

  • етър-
  • дебют-
  • томаш-
  • равенство-
  • славия

"Болярите" завършиха 0:0 със Славия

Томаш дебютира с равенство начело на Етър - 1
Снимка: БГНЕС

Славия и Етър не успяха да си вкарат и завършиха наравно 0:0 в първия мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Начело на "виолетовите" дебютира Александър Томаш.

Очаквано с оглед ранния начален час на сблъсъка, темпото на игра не бе много високо особено след почивката. И двата тима имаха 1-2 добри голови възможности, но така и не успяха да се възползват. Най-чистото положение в мача бе ударът с глава на Мариян Иванов, който обаче рикошира в левия страничен стълб.

След ремито Етър и Славия остават на дъното в класирането. Търновци все още нямат победа от началото на сезона и са с актив от 4 точки, докато столичани са предпоследни с 8 точки.

Славия започна по-добре мача и беше близо до гола още в 3-тата минута Емил Стоев бе изведен на чиста позиция. Нападателят овладя и опита да завърши, но след рикошет в тялото на Христофор Хубчев топката излезе в ъглов удар.

Няколко минути по-късно Калоян Кръстев опита удар от границата на наказателното поле, но вратарят на Етър Христо Иванов плонжира и улови.

В 12-тата минута Хубчев проби отляво и центрира към Преслав Боруков. Централният нападател на Етър се бе вклинил между двамата централни бранители на Славия, но не успя да овладее топката, нито да завърши с едно докосване.

Десет минути по-късно Калоян Кръстев засече центриране от ъглов удар, но топката на намери очертанията на вратата, пазена от Христо Иванов.

„Белите“ продължаваха да владеят топката през повечето време, но гостите се бранеха добре и не позволиха опасности пред капитана Иванов.

В 38-ата минута „виолетовите“ пропуснаха най-добрата възможност от началото на мача. След рикошет топката се озова в Преслав Боруков, който се оказа очи в очи с Георги Петков. Опитният страж на Славия обаче майсторски скъси дистанцията и успя да спаси. Последва добавка на Кольо Станев, но ударът му от границата на наказателното поле прелетя над вратата.

След тази ситуацията Георги Петков започна да изпитва сериозни болки в коляното и малко преди почивката се наложи принудително да бъде заменен от резервния вратар на Славия Светослав Вуцов.

Пет минути след старта на втората част Етър бе много близо до гола. Мариян Иванов бе намерен с центриране от корнер. Той засече с глава, но за късмет на „белите“, топката се отби от левия страничен стълб, а след това бе изчистена вън от опасност.

В 61-вата минута Милчо Ангелов опита удар от дистанция, но младежкият национал на България Ертан Томбак успя да блокира.

Темпото на игра спадна доста, играта бе накъсана и голове липсваха. В 76-ата минута домакините вдигнаха оборотите за момент и бяха доста близо до гола. Филип Антовски проби отляво и намери в наказателното поле Калоян Кръстев. Нападателят овладя с гръб към вратата, обърна се и опита да реализира, но Христо Иванов спаси.

Десет минути преди изтичането на редовното време Етър организира бърза контраатака, която хвана неподготвена защитата на Славия. Преслав Боруков бе изведен на чиста позиция, очи в очи със Светослав Вуцов. Вратарят на „белите“ покри добре близкия си ъгъл и спаси удара на нападателя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА