Last news in Fakti

18 Ноември, 2012 10:18 707 0

"Звезда" удари Партизан в кървавото сръбско дерби

  • сърбия-
  • партизан-
  • цървена звезда
"Звезда" удари Партизан в кървавото сръбско дерби - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Цървена звезда спечели срещу Партизан с 3:2 в супердербито на сръбския футбол.

Двата тима се изправиха един срещу друг в среща от 13-ия кръг на първенството и сътвориха страхотно голово шоу.

"Гробарите" на два пъти повеждаха в резултата, но накрая си тръгнаха с наведена глава от "Мала Маракана". Цял мач за гостите пък изигра българският защитник Иван Иванов.

Срещата започна много динамично и още до 16-ата минута паднаха три гола в двете врати. Първи резултата откриха гостите от Партизан, като в 9-ата минута Митрович бе изведен зад защитата и не сгреши за 0:1. В 14-ата минута обаче Цървена звезда въстанови равенството с попадение на Кашалица, който засече чудесно центриране от дясно. Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като само две минути по-късно Йованович си отбеляза автогол, засичайки в собствената си врата остро центриране от ляво.

През второто полувреме обаче Звезда доминираше и още в 49-ата минута успя да се върне в мача с прекрасен гол на Миливойевич, който с удар от 25 метра не остави никакви шансове на вратаря на съперника. В 75-ата минута домакините стигнаха и до пълен обрат след като Миляш с глава от близо засече топката във вратата за 3:2.

След това страстите на терена се нажежиха и в 77-ата минута Маркович удари без топка съперник, който пък падна прекалено артистично и в крайна сметка съдията реши да не гони от игра футболиста на "гробарите".

Цървена звезда обаче не позволи на своя съперник да се върне в мача в оставащите минути и успя да измъкне победата. Така тимът стопи преднината на своя съперник на върха, която вече е 5 точки. "Звездашите" имат 28 точки и заемат 2-ата позиция, докато Партизан е първи с 33 точки.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА