15 Декември, 2020 17:14 996 0

Гуардиола: Артета е най-доброто, на което Арсенал може да се надява

  • артета-
  • похвала-
  • арсенал-
  • криза-
  • манчестър сити-
  • гуардиола

"Той е един от най-качествените мениджъри, които съм виждал", смята испанецът за бившия си помощник

Гуардиола: Артета е най-доброто, на което Арсенал може да се надява - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола подкрепи бившия си помощник Микел Артета, който се опитва да върне Арсенал в играта след мрачното начало на сезона. С 13 точки от 12 мача във Висшата лига, Арсенал е с най-лошия си старт в кампания от почти 40 години и натискът се засилва върху Артета, който вече една година е начело на тима. Испанецът спечели две титли в първенството, ФА Къп и Купата на Лигата под ръководството на Гуардиола в Сити.

"Арсенал няма по-добър мениджър, който да може да води този клуб през тази и следващата година. Не трябва да давам публично подкрепата си, защото той я има. Той е един от най-добрите мениджъри, с които съм работил и съм виждал. Почти съм сигурен, че той ще обърне нещата и ще се представи, както всички очакват. Когато клуб идва от не добър период, има нужда от време. Ако бях част от борда, нямаше да имам съмнения относно способността му да постави Арсенал на мястото, което заслужават да бъдат", заяви Гуардиола.

Техническият директор на Арсенал Еду каза, че Артета е на прав път и предрича светло бъдеще на клуба, който не е печелил титлата от 2004 г. насам.

"Микел се справя чудесно. Нормално и лесно е да бъдем водени от резултатите. Но аз виждам бъдещето, виждам къде отиваме и начина, по който изграждаме нещата всеки ден. Виждам голямо и красиво бъдеще. Много е странно да се каже, че в този момент, но трябва да бъда честен - това го виждам аз", каза Еду.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА