Last news in Fakti

23 Декември, 2020 21:34 1 418 2

Тотнъм се класира за полуфиналите на Купата на Лигата

  • тотнъм-
  • купа на лигата-
  • стоук сити-
  • дейвис-
  • кейн-
  • бейл-
  • томсън-
  • полуфинал

"Шпорите" победиха Стоук Сити с 3:1

Тотнъм се класира за полуфиналите на Купата на Лигата - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм победи с 3:1 като гост Стоук Сити и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Лигата. „Шпорите“ поведоха през първата част с гола на Гарет Бейл, но Джордан Томпсън възстанови равенството. Наложи се футболистите на Жозе Моуриньо да вдигнат оборотите, за да стигнат до победата. В голмайстори се превърнаха Бен Дейвис и Хари Кейн.

Четвърт час след началото именно нападателят получи първата добра възможност за гол. Английският национал отправи опасен удар по посока противниковата врата, но стражът на домакините Анди Лонерган плонжира и предотврати гол.

В 22-ата минута Тотнъм поведе с попадение на Гарет Бейл. Хари Уинкс центрира в наказателното поле, а Гарет Бейл отклони с глава и отбеляза за 1:0.

Малко преди почивката Деле Али можеше да удвои аванса на лондончани, но Лонерган успя да спаси удара му.

В 53-ата минута Джордан Томпсън завърши бърза контраатака и върна Стоук в мача. Джейкъб Браун го намери в наказателното поле, а халфът преодоля Юго Лорис с прецизен удар в близкия ъгъл.

Тотнъм се окопити и стана по-агресивен в търсене на втори гол. В 70-ата минута миг на индивидуална гениалност бе достатъчен за „шпорите“ да излязат напред в резултата. Бен Дейвис си нагласи топката на левия крак и стреля мощно по земя. Получи се рикошет в левия страничен стълб, след което топката се озова в мрежата на Лонерган. Определено никакви шансове за стража.

Домакините разбраха, че няма какво да губят и се втурнаха в атака. В 77-ата минута Тотнъм отне топката в противниковата половина. Хьон-Мин Сон бе изведен сам срещу вратаря. Кореецът елегантно го прехвърли и отбеляза, но страничният рефер сигнализира за засада с високо вдигнат флаг. Повторенията показаха, че Сон е в редовна позиция и голът трябваше да бъде зачетен.

Няколко минути по-късно Хари Кейн все пак се разписа за 3:1. Той бе намерен в наказателното поле и с хубав удар под напречната греда матира Лонерган.

В 86-ата минута Стивън Флетчър засече с глава центриране в наказателното поле. Нападателят бе изпуснат от отбраната на Тотнъм, но ударът му бе доста неточен.

До последния съдийски сигнал „шпорите“ владееха играта и не дадоха никакви шансове на своя опонент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    1 0 Отговор
    Ивооооооооооо не “НА КУПАТА”, а “ЗА КУПАТА!”
  • 2 Asdfg

    1 0 Отговор
    Ивооооооо, “Класира се НА полуфинал ЗА купата! Неграмотникоооооооооооооооо!