Last news in Fakti

24 Декември, 2020 10:13 1 317 1

ПСЖ не срещна затруднения срещу Страсбург

  • псж-
  • пембеле-
  • мбапе-
  • гей-
  • кийн-
  • страсбург-
  • лион

Парижани спечелиха с категоричното 4:0

ПСЖ не срещна затруднения срещу Страсбург - 1
Снимка: БГНЕС

ПСЖ спечели с 4:0 домакинството си на Страсбург от 17-ия кръг на Лига 1. Головете за парижани реализираха Тимоти Пембеле, Килиан Мбапе, Идриса Гей и Мойс Кийн.

През целия мач шампионите доминираха своя опонент и напълно заслужено достигнаха до разгромната победа.

В 13-ата минута Килиан Мбапе бе повален в наказателното поле. Домакините претендираха за дузпа, но съдията взе решение да не отсъжда такава. Пет минути по-късно 18-годишният Тимоти Пембеле отбеляза за 1:0. В 40-ата минута Рафиня отправи опасен удар, който бе спасен от вратаря Ейджи Кавашима.

През втората част ПСЖ продължи да диктува темпото на игра, макар че Страсбург имаше няколко положения да възстанови равенството. Парижани се развихриха в заключителните минути и бързо решиха мача в своя полза. В 80-ата минута Анхел ди Мария намери с чудесен пас Килиан Мбапе в наказателното поле. Нападателят овладя и вкара за 2:0. В 88-ата минута Идриса Гей също матира Кавашима и покачи на 3:0, а крайният резултат оформи Мойс Кийн в добавеното време на срещата.

По същото време в друг мач от Лига 1 Олимпик Лион победи с класическото 3:0 Нант. Карл Токо Екамби, Тино Кадавере и Лукас Пакета се разписаха още преди почивката и решиха мача в полза на Лион.

С победата тима се изравни по точки на върха с Лил. Двата отбора са с 36 пункта. „Песовете“ постигнаха драматична победа с 3:2 срещу Монпелие. Трети е ПСЖ с 35 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PSG FR

    2 0 Отговор
    Браво на момчетата! Искам всеки път такава игра.