Last news in Fakti

24 Декември, 2020 09:58 993 0

Рома спечели срещу Каляри в голово шоу

  • рома-
  • каляри-
  • джеко-
  • манчини-
  • верету-
  • педро

"Вълците" триумфираха с 3:2

Рома спечели срещу Каляри в голово шоу - 1
Снимка: БГНЕС

Рома победи с 3:2 Каляри в среща от 14-ия кръг на Серия А. Римляните вкараха ранен гол, дело на Джордан Верету, но Жоао Педро изравни малко след почивката. „Вълците“ вдигнаха оборотите и стигнаха до трите точки след попаденията на Един Джеко и Джанлука Манчини. В самия край Жоао Педро реализира втория си гол в мача, но той не промени нищо.

Със спечелените три точки активът на Рома набъбна до 27. „Вълците“ са трети, докато Каляри е 15-и с 14 пункта.

Домакините от италианската столица поведоха с първата си по-добра голова възможност в мача. В 11-ата минута Джордан Верету бе намерен в наказателното поле и с хубав удар от движение отбеляза за 1:0.

Половин час след началото вратарят на Каляри Алесио Краньо отрази много опасен удар на Браян Кристанте. При последвалия ъглов удар Мараш Кумбула стреля с глава, но топката бе насочена в центъра на вратата и стражът н Краньо успя да улови. Десет минути преди почивката Джовани Симеоне не успя да овладее подаване в наказателното поле и топката излезе в аут.

В 52-рата минута Хенрих Мхитарян преодоля няколко съперника и стреля от границата на наказателното поле. Отново страхотно се намеси Краньо, който запази резултата непроменен.

В 58-ата минута Джовани Симеоне също стреля от ръба на наказателното поле, но прати топката покрай вратата. Секунди по-късно Жоао Педро получи от Кристиан Олива и с мощен удар по земя в долния десен ъгъл изравни - 1:1.

В 71-вата минута Рома си възвърна аванса от 1 гол. Рик Карсдорп намери Един Джеко с успореден на голлинията пас. За босненецът остана най-лесното - да чукне топката в мрежата. Няколко минути по-късно Рома нанесе нов удар по своя опонент, повеждайки с 3:1. Джанлука Манични се разписа с хубав удар. Вратарят Краньо нямаше шанс да се намеси. В 86-ата минута Борха Майорал пропусна да се разпише с глава. Той засече центриране, но прати топката над напречната греда.

Две минути по-късно Гонсало Вияр извърши нарушение и Каляри получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Жоао Педро, който реализира и съхрани шансовете на Каляри да стигне поне до точката - 3:2. Последва финален щурм на „сардинците“, който обаче не доведе до нищо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА