Last news in Fakti

24 Декември, 2020 14:18 4 606 0

Гатузо за заболяването си: Само луд човек, като мен, би издържал и би продължил да работи

  • гатузо-
  • наполи-
  • заболяване-
  • болка-
  • клепач-
  • очи

"Имам окулярна миастения гравис от 10 години, а сега е третият случай, в който то се обостря толкова лошо", призна наставникът на Наполи

Гатузо за заболяването си: Само луд човек, като мен, би издържал и би продължил да работи - 1
Снимка: БГНЕС

Прочутият с борбения си характер Дженаро Гатузо разказа за здравословния си проблем, който е видим в последно време. Треньорът на Наполи страда от окулярна миастения гравис – автоимунно заболяване, при което отслабват мускулите, контролиращи окото и клепачите. Заради него световният шампион носи превръзка и не даваше интервюта след последните няколко мача на отбора си.

"Признавам, че през последните около 12 дни не съм на себе си. Искам да се обърна към всички - особено децата - които поглеждат в огледалото и виждат нещо, което им изглежда странно или не на място: животът е хубав, наслаждавайте му се. Момчетата от отбора също страдат, виждайки ме така. Наясно съм за това, но пък съм жив. Имам това заболяване от 10 години, а сега е третият случай, в който то се обостря толкова лошо. Но ще отмине и окото ми пак ще стане нормално. Не само изглежда зле, а и те кара да се чувстваш изтощен. А и гледайки така в продължение на 24 часа наистина ти изсмуква силите. Само луд човек, като мен, би издържал и би продължил да работи в такива условия.“

"И все пак това е животът ми, а по принцип има и по-лоши неща. Знам, че някои вече решиха, че ми остава един месец живот, но мога да ви уверя, че съм добре. Когато един ден умра, искам да е на футболния терен – мястото, на което прекарах живота си“, добави наставникът.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА