7 Януари, 2021 18:46 985 0

Клоп: Купуването на нов централен защитник е малко вероятно, но не невъзможно

  • клоп-
  • ливърпул-
  • селекция-
  • защитник-
  • покупка-
  • трансфер-
  • криза

"Някои клубове нямат финансови проблеми, но в този клуб, с тези собственици действаме много отговорно", разкри наставникът на Ливърпул

Клоп: Купуването на нов централен защитник е малко вероятно, но не невъзможно - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е малко вероятно, но не и невъзможно да привлече нов централен защитник през януарския трансферен прозорец. Кадровите проблеми на шампионите в тази зона са добре известни на всички, но германецът е не мнение, че няма смисъл да се търсят краткосрочни варианти и ще се придържа към политиката, която следва по принцип в това отношения. Добрата новина е, че все пак Жоел Матип може да е готов за важното дерби с Манчестър Юнайтед, което е след 10 дни.

Клоп увери, че ще подходи сериозно в утрешния двубой за ФА Къп срещу Астън Вила, въпреки че в последните години е обвиняван, че подценява мачовете за вътрешните купи.

"Не мога да кажа, че със сигурност няма да вземем някого. Казвам само, че е малко вероятно заради ситуацията в световен мащаб. Трудно е за всички хора и футболни клубове. Някои клубове нямат финансови проблеми, но в този клуб, с тези собственици действаме много отговорно. Не знам дали ще се случи нещо, или не. Не е правилно да се търсят краткосрочни решения. Това не помага наистина. Така че ще действаме както досега.

ФА Къп е важен турнир. Досега не стигахме много далеч в него. Нямахме и най-лесните жребии. С Астън Вила е същото. Винаги приемаме сериозно тези мачове, но не можем да забравим, че периодът е много интензивен. Ние сме професионалисти и единственото, което трябва да правим, е да печелим. Ще се опитаме да направим точно това.

Трябва да намерим баланса. Имаме нужда от свежест. Съперникът е твърде силен, за да правим много промени. Имаме осем дни между този мач и двубоя с Манчестър Юнайтед. Можем да направим много неща в тренировките за това време.

Диого Жота все още е с предпазна шина, така че е на няколко седмици от това да поднови тренировки. Трябва време. Нямаше нужда от операция, но контузията си е сериозна. Няма никакви срокове. Ще се опитаме да възстановим Матип за мача с Ман Юнайтед. Нещата вървят добре, но все още не знаем дали ще е готов за Юнайтед или няколко дни след това. Ще видим. Наби Кейта трябва скоро да се върне. Не и за мача с Астън Вила", коментира Клоп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА