9 Януари, 2021 11:58 1 250 1

Филип Кръстев няма да играе в Белгия, а във Франция

  • троа-
  • манчестър сити-
  • славия-
  • кръстев-
  • обиграване-
  • ломел

Българският талант ще се присъедини към Троа

Филип Кръстев няма да играе в Белгия, а във Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Един от малкото конвертируеми български футболисти - Филип Кръстев, ще продължи кариерата си във Франция, и по-точно във втородивизионния Троа. В края на юни миналата година все още 18-годишният талант бе продаден от Славия на компанията от ОАЕ с американско и китайско участие City Football Group, която е собственост на английския Манчестър Сити. Трансферната сума бе 2,3 млн. евро, пише "24 часа".

Офанзивният футболист подписа договор до лятото на 2025 година и от 1 януари тази година трябваше да стане играч на белгийския втородивизионен Ломел. Той е част от клубовете, които притежава City Football Group. Същото важи и за френския Троа. В края на миналата година е взето решение за смяна на плана за българския талант. Според него Кръстев заминава в понеделник за Франция, за да се присъедини към Троа. Филип, който на 15 октомври миналата година навърши 19 години, ще играе в този отбор като преотстъпен от Ломел до лятото.

Кръстев е юноша на Славия и още с първите си мачове за "белите" при мъжете направи впечатление. Той заминава за Франция, след като изигра 49 официални срещи с екипа на най-стария столичен тим. 44 са за първенство, 3 в квалификации за Лига Европа и по 1 за купата и суперкупата на България. В тях халфът има отбелязани 4 гола.

Интересното е, че дебютът на Кръстев за Славия, също както и последният му мач, е срещу Локомотив (Пловдив). На 1 май 2018-а 16-годишното момче записва 16 минути при домакинската загуба с 0:3. На 6 септември миналата година Кръстев, който е част от юношеската формация на България до 19 години, дебютира за мъжкия национален отбор при загубата с 0:1 от Уелс в среща от турнира Лига на нациите.

След 18 кръга във II лига на Франция Троа е на първата позиция. Новият тим на Кръстев гони изкачване в елита и преместването на българина в него е оценка за качествата му.

В Белгия Ломел е 6-и във II дивизия от 8 отбора и няма шансове за промоция.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 0 Отговор
    Браво и дано Троа се качат в първа лига и български футболист да играе в първенство срещу футболисти от класата на Неймар, Мбапе, Димария.