9 Януари, 2021 22:10 1 267 0

Арсенал трябваше да чака продълженията, за да пречупи Нюкясъл

  • арсенал-
  • нюкясъл-
  • продължения-
  • фа къп-
  • роу-
  • обамеянг-
  • дузпа

"Артилеристите" спечелиха с 2:0 с голове в 109-ата и 117-ата минута

Арсенал трябваше да чака продълженията, за да пречупи Нюкясъл - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал записа драматична победа за ФА Къп. "Артилеристите" се наложиха с 2:0 над Нюкясъл след продължения в мач от 1/32 финалите на турнира.

Срещата на "Емирейтс" завърши 0:0 в редовното време, а в продълженията, Емил Смит Роу и Пиер-Емерик Обамеянг донесоха успеха за настоящия носител на трофея.

Двубоят започна равностойно. Още в 3-ата минута Никола Пепе шутира от границите на наказателното поле през купа от играчи в средата на вратата, принуждавайки Мартин Дубравка да направи добро спасяване.

В 25-ата минута, Обамеянг засече топката отдясно и нахлу в наказателното поле, отправяйки удар от малък ъгъл, насочен към далечната греда, но топката излезе в аут.

Пет минути преди края на първата част, Седрик Соареш опита подаване с глава в наказателното поле, обаче защитата успя да надскочи атакуващите играчи и предотврати опасността. През втората част, двата тима опитваха да вкарат попадение, но задачата така и не им се получаваше.

В 53-ата минута, Никола Пепе продължи да впечатлява. Той достигна до прецизно подаване на границата на наказателното поле, но не я насочи добре и тя излезе в аут.

Минута преди края на редовното време, се стигна до доста спорно положение. Емил Смит Роу получи само жълт картон след опасното си влизане в краката на Керъл, но след разглеждане от VAR не бе изгонен и първоначално даденият му червен бе отменен. След като двата тима не успяха да си вкарат през редовното време, следваха продължения.

В тях Арсенал се добра до две попадения. В 109-ата минута, Емил Смит Роу прониза мрежата на "свраките" след като навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл отдясно за 1:0.

Осем минути по-късно Обамеянг донесе победата за "артилеристите" след като от точката на дузпата засече подаване отляво на Тиърни за 2:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА