Last news in Fakti

11 Януари, 2021 01:00 2 062 3

Холанд счупи още един рекорд

  • холанд-
  • борусия дортмунд-
  • голове-
  • рекорд-
  • рб лайпциг

Нападателят на Борусия Дортмунд вече има 25 гола в първите си 25 мача в Бундеслигата и постави рекорд в историята на германския елит

Холанд счупи още един рекорд - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд не спира да впечатлява с головия си нюх. Той се разписа на два пъти за победата на "жълто-черните" с 3:1 над РБ Лайпциг и помогна на тима си да се доближи на 5 точки от водача в класирането Байерн (Мюнхен).

Холанд вече има 25 гола в първите си 25 мача в Бундеслигата и постави рекорд в историята на германския елит. Предишното най-добро постижение след 25 мача беше на легендата на Хамбургер ШФ Уве Зелер - 23 гола. Трети е словакът Марек Минтал, който вкара 21 пъти в първите си 25 мача с екипа на Нюрнберг.

Ерлинг Холанд пристигна в Дортмунд преди година от австрийския РБ Залцбург срещу 20 млн. евро. През настоящия сезон той е отбелязал 12 гола в Бундеслигата и 6 в Шампионската лига.

Общо в кариерата си норвежецът е вкарал 90 гола в 120 мача, а е само на 20 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонговец

    3 6 Отговор
    Да ама Холанд ,когато още прохождаше, стойкас си караше поршето по незавършени магистрали и се заяждаше с пенсионирани военни. От къде да знае той.че има и бяли хора ,които ритат топка

    Коментиран от #2

  • 2 Братле

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бонговец":

    Пий си хапчетата редовно.

    Коментиран от #3

  • 3 Бонговец

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Братле":

    Братле изтрезней