11 Януари, 2021 15:47 2 143 1

В Мадрид: Бейл е като суперзвезда в сравнение с Азар

  • бейл-
  • азар-
  • сравнение-
  • реал мадрид-
  • фенове-
  • успеваемост-
  • форма

Белгиецът не показва нищо впечатляващо на "Сантяго Бернабеу"

В Мадрид: Бейл е като суперзвезда в сравнение с Азар - 1
Снимка: БГНЕС

Вече сезон и половина Еден Азар е част от Реал Мадрид, но засега приносът му е почти незабележим. Заради куп контузии белгиецът така и не може да разгърне потенциала си и феновете започват да се питат дали клубът не допусна грешка с трансфера му, който на всичкото отгоре е за 115 млн. евро.

Оказва се, че на неговия фон Гарет Бейл е като суперзвезда. За първите си сезон и половина с екипа на “белия балет” уелският нападател вече беше вкарал 32 гола, докато засега Азар е само с 3.

По време на кариерата си в Челси бившият футболист на Лил беше записал средно по 50 двубоя на сезон за седем години, като върхът му бяха 62 мача през 2012/13. В същото време през миналия шампионат Азар записа минути само в 33% от срещите на Реал, а през настоящия - 16%.

Ясно е, че това е суха статистика и при такива травми няма как да е по-различно. Притесненията на “Сантиаго Бернабеу” обаче са, че цената на Азар започва да пада и според специализирания сайт Transfermarkt тя вече е само 50 млн. евро, което е далеч от инвестираното в него, отбелязва AS.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оказа се

    2 2 Отговор
    че Зизу не е толкова голям треньор. Той го доведе. А и в мачовете разчита само на старите. Има играчи но той не ги пуска в игра. Разчита на оня кон Бензема който прави много пропуски.А и Модрич може да играе само едно полувреме а през другото се разхожда. Закъснева със смените и играят много лошо