Last news in Fakti

15 Януари, 2021 18:00 1 734 1

Уейн Рууни прекрати футболната си кариера

  • рууни-
  • край-
  • кариера-
  • треньор-
  • дарби каунти

Бившият английски национал става постоянен мениджър на Дарби Каунти

Уейн Рууни прекрати футболната си кариера - 1
Снимка: БГНЕС

Голмайстор №1 в историята на националния отбор на Англия Уейн Рууни обяви официално края на състезателната си кариера. 35-годишният бивш съотборник на Димитър Бебратов в Манчестър Юнайтед беше назначен за постоянен мениджър на втородивизионния Дарби Каунти.

До този момент Рууни беше едновременно футболист и треньор на тима от Чемпиъншип през последните месеци, след като се завърна на Острова от САЩ, където игра в Ди Си Юнайтед.

"Бях зашеметен, когато се върнах в Англия и получих тази възможност. Стадионът, тренировъчният комплекс, хората в щаба и младите играчи, феновете също. Имах и други оферти, но инстинкта ми говореше, че Дарби е мястото за мен. Огромна чест е да получа възможност да следвам стъпките на хора като Браян Клъф, Джим Смит, Франк Лампард и Филип Коку. Мога да обещая на всички, че няма да остане не обърнат камък в опитите да постигнем желаното с потенциала, който притежаваме в този исторически клуб", изрази амбициите си Рууни.

В момента Дарби Каунти е на незавидното 22-ро място в Чемпиъншип и се бори да не изпадне.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bake Rolls

    1 4 Отговор
    Правилно се пише Рейн Уууни