Last news in Fakti

25 Януари, 2021 09:15 2 662

Кои са фаворитите за спечелване на Шампионска лига?

  • шампионска лига-
  • бундеслига-
  • шампион-
  • залози-
  • букмейкър

Спортните букмейкъри предлагат коефициенти за краен победител в Шампионска лига

Кои са фаворитите за спечелване на Шампионска лига? - 1

Феновете на Шампионска лига ще трябва да поизчакат още малко повече от месец преди надпреварата отново да се завърне за нейната заключителна и най-интересна част. През миналия месец се изиграха и последните срещи от груповата фаза, при което станаха ясни всичките 16 отбора, които продължават към осминафиналите. Теглен бе и жребият за този етап от турнира, но първите сблъсъци ще се изиграят на 16 и 17 февруари. Спортните букмейкъри обаче побързаха да предложат коефициенти за краен победител в Шампионска лига. В това число влиза и сайтът на efbet com, който е популярен с традиционно високите си ставки. Предложенията за шампион в турнира на богатите ще откриете в тяхната секция с дългосрочни събития.

Към днешна дата фаворит номер едно за спечелването на трофея е актуалният негов носител, Байерн Мюнхен, като тяхната ставка е 3.95. Баварците направиха феноменален минал сезон и спечелиха всичко, което можеше да се спечели, при това с безапелационно представяне. Те безпроблемно спечелиха своята група след пет победи и едно равенство, но пък в немската Бундеслига на няколко пъти вече допускат грешки, което идва да покаже, че дори те не са непобедими.

С коефициент от 5.25, като втори най-вероятен победител, букмейкърът определя Манчестър Сити. През последните години Гражданите винаги са нареждани сред фаворитите независимо от надпреварата, в която участват. Те също спечелиха убедително своята група с пет победи и едно равенство, но във Висшата лига на Англия все още са в ролята на догонващ лидерите в таблицата.

Още един английски тим попада в топ три на големите претенденти за титлата в Шампионска лига и това е съставът на Ливърпул с коефициент от 7.25. Мърсисайдци са актуалният водач в английската Висша лига, но са далеч от миналогодишния си шампионски сезон. Проблемите с контузени също оказват своето влияние и до този момент тимът на няколко пъти се препъваше.

Четвърти в списъка с фаворити за трофея са Ювентус, но вече с коефициент от 12.00. Бианконерите успяха да измъкнат из под носа на Барселона първото място в тяхната група, а след неубедителния старт в италианската Серия А, сякаш вече и там започнаха да набират сили и вече се наместиха в топ четири.

Миналогодишният финалист в турнира, ПСЖ получава малко по-висока ставка в размер на 13.25. Парижани запазиха големите си звезди, но през настоящата кампания са на приливи и отливи, като това бе една от причините да бъде освободен старши треньорът Томас Тухел. С наличието на Неймар и Мбапе обаче, ПСЖ няма как да не влизат в сметките.

Времената се менят и от първа футболна сила, сега Испания отстъпва назад. С коефициент от 16.50, Реал Мадрид е най-вероятният победител в турнира, който е представител на Ла Лига. Няма как да е другояче, след като нито те, нито Барселона показват до този момент, че заслужават титлата. Коефициентът на Каталунците е 19.25, а точно след тях са и Атлетико Мадрид, които се представят силно в испанския шампионат, но не впечатлиха с изявите си в груповата фаза.

Челси и Борусия Дортмунд също влизат в този своеобразен топ десет на основни претенденти, съответно с коефициенти от по 17.75 и 23.00. Шансовете на останалите шест отбора се оценяват със ставки между 40.00 и 155.00, като силно изравнени са шансовете на Аталанта, Лайпциг и Севиля, а като почти невъзможни шампиони се считат съставите на Борусия М'Гладбах, Лацио и Порто.



Свързани новини