Last news in Fakti

9 Декември, 2012 11:42 3 484 0

Маркес нокаутира Пакиао в Лас Вегас

  • хуан мануел маркес-
  • бокс-
  • лас вегас

Мексиканецът Хуан Мануел Маркес записа първа победа в кариерата си срещу знаменития филипинец Мани Пакиао в бой, който се състоя в Лас Вегас и бе едно от главните събития в света на бокса за изтичащата 2012 г, предаде БГНЕС.

В предните срещи между двамата 33-годишният Пакиао бе побеждавал Маркес два пъти, а един двубой бе завършил с равенство. Двубоят в Лас Вегас започна спокойно, като Пакиао бе по-настъпателен, а Маркес се отбраняваше добре.

В третия рунд мексиканецът успя да изпрати противника си в нокдаун, но след това не се опита да го довърши, а продължи да играе отбранително. Това можеше да му изиграе лоша шега, тъй като Пакиао в следващия рунд му върна нокдауна, а в петия филипинецът му нанесе серия от силни и точни удари, след които боксьорът от Северна Америка трудно стигна до своя ъгъл след гонга.

Шестият рунд премина в спокойно темпо, но в самия му край Маркес с десен удар нокаутира Пакиао, който след попадението в брадата му около минута беше в безсъзнание.

След срещата, която се състоя в MGM Grand Garden arena и бе наблюдавана от 16 348 зрители, Пакиао беше откаран в болница.

Той претърпя второ поредно и общо пето поражение в кариерата си, а Маркес вече има 55 победи, 40 от които с нокаут и шест загуби. През юни Пакиао сензационно не успя да защити титлата си на световен шампион в полусредна категория във версията на Световната боксова организация (WBO).

Той претърпя спорно поражение по точки от носителя на аналогичното звание в по-долната категория Тимъти Брадли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА