25 Януари, 2021 19:30 4 176 1

Ивайло Константинов: Скоро финансовото състояние на федерацията по волейбол ще е розово

  • константинов-
  • федерация-
  • волейбол-
  • ганев-
  • финанси-
  • състояние-
  • коронавирус-
  • криза

"Главната цел, която си поставихме, е да има ново лице на българския волейбол", заяви вицепрезидентът на федерацията

Ивайло Константинов: Скоро финансовото състояние на федерацията по волейбол ще е розово - 1
Снимка: БГНЕС

Ивайло Константинов е вицепрезидент, член на управителния съвет и председател на финансовата комисия в Българската федерация по волейбол. Бизнесменът говори за актуалните събития в централата пред официалния сайт на БФВолейбол:

- Отчетът на Българска федерация по волейбол беше публикуван. Доволен ли сте от постигнатото, г-н Константинов?
- В тази сложна за света ситуация не може да се каже, че сме напълно доволни. Най-важното е, че направихме максимума. За съжаление пандемията ни спря за доста неща, които съм сигурен, че щяхме да сме направили.

- Президентът Любо Ганев каза, че до лятото федерацията няма да има нито един лев задължение. Ще се случи ли?
- Наблюдавайки финансовите отчети и моментната снимка при влизането в длъжност на г-н Любо Ганев като президент и на нас като членове на управителния съвет, мога само да адмирирам дисциплината на екипа. Пожелавам да продължаваме в същия дух. Винаги съм изповядвал философията, че не ниските разходи, а високите приходи обезпечават правилния процес. В тази посока благодаря на всички членове на управителния съвет, които подкрепят тази линия. И помагат за намирането на партньори. Ако продължаваме по този път, съвсем скоро финансовото състояние на федерацията ще е наистина розово.

- Колко партньори намерихте?
- С това се занимават основно комисията по маркетинг и Любо Ганев. Важното е, че намерените партньори обезпечават на 100 процента финансовия план за 2021 година.

- По какъв начин успяхте да заздравите финансовото състояние на федерацията?
- С премерване на целесъобразността на всеки разход. С налагане на изключителна финансова дисциплина. Плащат се пари за всяка потребност. Не съм запознат в детайли, за да говоря за конкретните разходи и пера, но са икономисани много разходи, което води до позитив и в спортно-техническа гледна точка. За мен думата "разход" в спортна федерация не е определяща. По-важното е да изпълним дълга си и да създадем такива условия, че волейболът, който има сериозни традиции в България, да стане не само привлекателен за децата. А да ги мотивира да растат в развитието си. Надявам се да има сериозна конкуренция за място в националните отбори и това да доведе до качествени резултати.

- Какво не успяхте да постигнете?
- В интерес на истината много са нещата. Главната цел, която си поставихме, е да има ново лице на българския волейбол. Именно с тази мисия се съгласих да участвам в управителния съвет. Искам да върнем волейболът там, където му е мястото. Да си спомним за годините, когато се цупехме на четвърто място в Европа и света.

- Предстоят две големи домакинства на България - на европейското за жени и на световното за младежи. Ще се справим ли?
- Няма никакви причини да не се справим. Работи се много сериозно по тази тема. Има нужният капацитет. Всичко финансово е обезпечено. Няма място за оправдания. Разбира се, в трябва да следим епидемиологичната обстановка в света. Тя вече не зависи от нас. Сигурен съм, че при организацията ще сме перфектни.

- Какво мислите за работата ви с Любо Ганев като президент?
- Много лесно се работи с него. Аз харесвам такъв тип взаимоотношения. Може и посред нощ по телефона да се вземат решения. Така трябва да с случват нещата. Заради вируса принудително направихме 5-6 онлайн заседания, които със сигурност не са продуктивни, колкото тези на живо. Но произведоха нужния ефект, за да се вземат навременни решения. Има какво още да искаме като повишаване на квалификацията на съдиите и оптимизиране на първенството. Особено вътрешното. Там сме длъжници на зрители и отбори. Но вървим в правилната насока и дано тенденцията се запази. Искам скоро да гледаме мачове, за които има дефицит на билети.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.