Last news in Fakti

27 Януари, 2021 09:32 1 082 0

Арсенал успя да си отмъсти на Саутхемптън

  • арсенал-
  • саутхемптън-
  • отмъщение-
  • фа къп-
  • пепе-
  • сака-
  • лаказет-
  • армстронг

"Артилеристите" спечелиха с 3:1

Арсенал успя да си отмъсти на Саутхемптън - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал си отмъсти на Саутхемптън и спечели с 3:1 като гост в 20-я кръг на Висшата лига. Никола Пепе, Бакайо Сака и Александър Лаказет бяха точни за отбора на Микел Артета. Преди това Стюарт Армстронг бе открил резултата за домакините. Арсенал събра 30 точки и е на 11 място с 27 точки, само на две за "светците", които са десети. "Топчиите" си отмъстиха за загубата от този съперник за ФА Къп преди няколко дни с 0:1.

Арсенал можеше да вкара още в 20-ата секунда. Александър Лазакет обаче реши да стреля във вратаря на "светците" МакКарти, останал сам срещу него. И в третата минута на двубоя бе наказан за грешката си. Стюарт Армстронг вкара след детинска грешка на защитата на Арсенал. Уорд-Праус центрира от центрира от корнер и Армстронг бе оставен да вкара с крак в наказателното поле.

За разлика от много други пъти, момчетата на Микел Артета не се отказаха да гонят обрата. Никола Пепе успя да изравни в 8-ата минута след хубав пас на Гранит Джака.

Лаказет пък изведе чудесно Бакайо Сака сам срещу врата МакКарти в 39-ата минута. Младокът не направи глупости на асистента си от по-рано, мина покрай стража и реализира за 2:1.

През второто полувреме темпото поспадна. Но Арсенал успя да реши нещата в 72-ата минута. Сака центрира от дясно по атаката на "топчиите" и Лаказет реализира на празна врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА