Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 16:48 2 729 3

Дейна Уайт: Джон Джоунс е по-велик от Хабиб Нурмагомедов

  • джоунс-
  • нурмагомедов-
  • величие-
  • номер 1-
  • ufc-
  • мма-
  • уайт

"Джон Джоунс е най-великият боец в историята на UFC. Хабиб Нурмагомедов е номер 1 в момента", смята президентът на UFC

Дейна Уайт: Джон Джоунс е по-велик от Хабиб Нурмагомедов - 1
Снимка: БГНЕС

Дейна Уайт отново се изказа ласкаво по адрес на Джон Джоунс. В интервю за TMZ президента на UFC сподели, че Джон Джоунс е най-велик в историята на UFC. В момента Хабиб Нурмагомедов бил номер 1 в света, но като цяло "Bones" бил най-велик.

33-годишния американец е с рекорд 26-1-1 в ММА и единствената му загуба е с дисквалификация от Мат Хамил през 2009 година. Джоунс доминираше, но беше дисквалифициран, след като вкара непозволени удари с лакти. Джоунс има доста впечатляващи рекорди в UFC и все още е най-младият шампион в историята на организацията. Тази година той ще направи дебют в тежка категория и ще получи шанс за титлата.

Джон ще получи битка с победителя от срещата между Франсис Нгану и Стипе Миочич, които ще се бият през март. Ето какво разкри Уайт пред TMZ за темата с най-великия боец в UFC:

"Джон Джоунс е най-великият боец в историята на UFC. Хабиб Нурмагомедов е номер 1 в момента. Най-много се вълнувам тази година от бъдещето на Хамзат Чимаев в UFC. Най-много ме изненада Кевин Холанд. Гледах Холанд в Contender Series и тогава му казвах, че е с голяма уста. Той има голяма уста, но миналата година дойде в UFC и спечели 5 поредни победи. Завърши годината с невероятен нокаут над Жакаре. Двамата станахме близки и харесвам това хлапе."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Killer

    13 4 Отговор
    Най-велик е Хабиб.
    Тръгва си непобеждаван.
  • 2 Дейна Уайт

    6 0 Отговор
    Ад ме е, че Хабиб ме напусна и не мога да правя парички от него, затова се изказвам така:)
  • 3 Макарон

    0 1 Отговор
    Хабибито не си достигна килограмите за боя с Гейчи, едва не умре от страх на кантара. Реалната му категория е минимум 170 ако не и 185, не 155. JJ поне се биеше където му е мястото, дори сега се качва в тежката. За мен GSP си остава най-великият, тези само им се иска.
    П.П. JJ никога не е бил побеждаван, загубата му е след дисквалификация срещу Хамил. А относно спорни съдийски решения, вижте боя на Хабиби с Глейсън Тибау.