Last news in Fakti

13 Декември, 2012 15:30 1 057 0

В Бразилия: Зико има повече голове от Меси

  • бразилия-
  • фламенго-
  • зико-
  • меси-
  • рекорд-
  • статистика-
  • мюлер
В Бразилия: Зико има повече голове от Меси - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Ръководството на бразилския клуб Фламенго възнамерява да оспорва пред ФИФА рекорда, поставен от Лео Меси за отбелязани най-много голове в рамките на една календарна година, предаде БГНЕС. Меси през уикенда надмина постижението на Герд Мюлер от 85 гола, а вчера аржентинецът вкара своите голове №87 и №88 за 2012 г.

Бразилският отбор обаче твърди, че през 1979 г. играещият тогава за Фламенго капитан на Селесао Зико е отбелязал 89 попадения. "Ние сме разочаровани. Меси все още не е преодолял рекордното постижение", заяви Бруно Луцена, който отговаря за историята и статистиката на Фламенго. Той отбеляза, че легендата Зико е вкарал 81 гола за клуба си, седем за националния отбор на Бразилия и още един в приятелски мач на Селесао срещу Аржентина.

Луцена твърди, че Зико е можел да вкара през 1979 г. повече от сто гола, но не е играл два месеца заради травма. Бившата звезда на южноамериканския тим е взел участие в 81 от всичко 95 срещи на отбора през въпросната година. Попаденията на Герд Мюлер за Байерн Мюнхен и Германия датират от 1972 г. Дори и Меси да е вкарал по-малко голове от Зико, аржентинското острие на Барса все още има възможност да стане рекордьор, тъй като му остават мачове срещу Атлетико Мадрид и Валядолид

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА