Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 10:47 1 752 0

Жените ще имат нова шампионка на Australian Open

  • australian open-
  • шампионка-
  • кенин-
  • отпадане-
  • канепи

Миналогодишната победителка София Кенин отпадна във втори кръг

Жените ще имат нова шампионка на Australian Open - 1
Снимка: БГНЕС

Естонската ветеранка Кая Канепи детронира шампионката от Australian Open. Американката София Кенин отпадна още във втория кръг, след като отстъпи с 3:6, 2:6 за 64 минути на корта. Канепи заложи на сигурен сервис, направи 10 аса и принуди миналогодишната шампионка от Мелбърн да допусне 22 непредизвикани грешки. С победата си на Кенин естонката потвърди, че се намира в добра форма. Тя игра на финал в подгряващия турнир „Gippsland Trophy“, а след това в първия кръг преодоля латвийката Анастасия Севастова в два сета.

"Сервирах наистина добре и изпълних плана си да играя агресивно“, заяви Канепи.

Кенин се оправда, че има проблем с мускулна контузия на левия крак, която е получила по време на 14-дневната задължителна карантина при пристигането си в Австралия. 22-годишната американка сподели, че заради болките на моменти е играла със сълзи на очите по време на мача си от първия кръг срещу австралийката Медисън Ингълс. Следващата съперничка на 35-годишната Канепи ще бъде поставената под №28 в основната схема Дона Векич от Хърватия, която се наложи над Надя Подороска (Аржентина) с 6:2, 6:2.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА