13 Февруари, 2021 13:46 1 525 2

Ето кога Ферари ще представи болида си за новия сезон

  • ферари-
  • болид-
  • нов сезон-
  • 2021

Това ще се случи на 10 март, само два дни преди старта на предсезонната подготовка на пистата „Сахир“ в Бахрейн

Ето кога Ферари ще представи болида си за новия сезон - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Ферари във Формула 1 обяви датата, на която ще представи своя болид за сезон 2021.

Това ще се случи на 10 март, само два дни преди старта на предсезонната подготовка на пистата „Сахир“ в Бахрейн. Отборът на Скудерия, включително и техният нов пилот Карлос Сайнц-младши, ще бъдат представени на света по време на онлайн церемония на 26 февруари.

Болидът SF21 ще има изцяло нов задвижващ пакет, който бе разработен в Маранело след изключително слабото представяне на моторите на „Черните кончета“ през 2020 година. Самият двигател вчера бе стартиран за първи път вече като част от шасито.

Преди това да се случи, ръководителят на тима Матиа Биното направи обръщение към всички негови членове:

„Нашият сезон 2021 започва тук. Ще имаме много изпитания по пътя, но сме мотивирани да се представим по-добре. Колата бе подобрена във всички сфери, в които бе разрешено да правим разработки. Трябва да работим по един решителен и фокусиран начин и да не забравяме къде сме били и къде отиваме“, каза италианецът.

С болида SF21 Скудерия ще гледа бързо да забрави лошия привкус, който остана след слабото представяне през 2020 година. Тогава тимът завърши на едва шестото място в конструкторския шампионат с едва три подиума и без нито една победа. Това бе най-слабото представяне в конструкторския шампионат за „Черните кончета“ от 1980 година насам, когато те завършиха десети без нито едно класиране в топ 3.

След като Ферари обявиха датата на представяне на своя автомобил, единствено отборите на Ред Бул, Астън Мартин, Алпин и Хаас остават с неуточнени такива. Първият болид за 2021-а, който ще види бял свят е този на Макларън, като това ще се случи още в понеделник (15 февруари) вечерта.

А ето и пълен списък с потвърдените дати за представяне на болидите във Формула 1 за 2021 година:

Макларън – 15 февруари

Алфа Таури – 19 февруари

Алфа Ромео – 22 февруари

Мерцедес – 2 март

Уилямс – 5 март

Ферари – 10 март


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Scuderia

    2 1 Отговор
    "Отборът на Скудерия" оххх

    Коментиран от #2

  • 2 🙂 докато

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Scuderia":

    ученето на езици е "губене на темпо", нивото ще е "плажен английски" (италиански, немски...)