Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 20:58 2 853 11

Треньорът на Григор Димитров: Той може да прави извънземни неща

  • димитров-
  • извънземен-
  • треньор-
  • тенис-
  • australian open-
  • ботини

"Знаех потенциала му, но честно казано той ме изненада, че е в пъти по-добър", заяви Данте Ботини

Треньорът на Григор Димитров: Той може да прави извънземни неща - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров е надминал многократно очакванията на треньора си Данте Ботини. Това обяви специалистът в интервю за ATPTour.com и допълва, че българинът е способен на извънземни неща на корта.

"Обади ми се през ноември и каза, че иска да се срещне с мен. Прекарах цели три дни с него в Монако. Говорихме много за живота, за това как виждам тениса и неговия тенис. Много добре се усетихме наистина, от самото начало. Той беше щастлив и след това се обади след няколко дни и каза, че би искал да започне да тренира с мен. Знаех много добре как играе Григор. Никога не съм го виждал толкова детайлно на практика. Знаех потенциала му, но честно казано той ме изненада, че е в пъти по-добър. Той е невероятно талантлив. Нещата, които може да прави на корта, са невероятни.

Прави трудните неща да изглеждат много лесни. Ударите, които изпълнява и начинът, по който, когато направи нещо нередно, може да го поправи. Не казвам, че са просто удивителните изстрели, които той прави, но колко лесно обработва грешките, които допуска, за да се подобри. Ако го помоля да направи нещо, той го прави веднага, вместо да го практикува няколко дни или дори седмици, преди да да му се получи", заяви треньорът и допълни, че по време на карантината е гледал клипове с тренировките на Григор.

Относно предстоящата му среща (утре сутрин 6:00 часа наше време) с руснака Аслан Карацев, Ботини каза, че няма да има подценяване и че Гришо трябва да гледа само своята игра, а не да се интересува от това кой е съперникът му.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко виждащ

    12 2 Отговор
    Очаква ни страхотен мач!!В момента и двамата играят супер тенис!Руснакът е уникум,като супер голям играч се държи и Играе,като такъв!Аз смятам,че допинг за Димитров,е тази девойка,а не треньора!!!спор няма,Григор Димитров е голям талант,но за големия тенис това е Мноооого Недостатъчно!това,което видях в Излъчването ме кара да мисля,че освен с голям талант...може да го запомним и с големи Успехи!!!И пак,казвам,ако това стане ще е виновна в красиви кавички,това девойче!Чака ни наслада от Голяма среща!!каквото и да реши съдбата и двамата са достойни шампиони!!
  • 2 Инж. Ганев

    4 3 Отговор
    И аз казвам на жената тези думи за извънземните неща! Тя обаче, въобще не се връзва, казва че я боляло д.....
  • 3 GTR

    2 4 Отговор
    Може .....на сън всичко може и е позволено
  • 4 Пената

    3 3 Отговор
    По-велики от Гришо са само Стоичков и Бербатов !!! Другото е скраб...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Тенисексперт

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Пената":

    Велики са единствено Федерер,Надал и Джокович!! Нашият Гришо е един добър тенисист и нищо повече!! Да беше спечелил поне един турнир от Големия шлем!! Тогава щеше да е един " много добър тенисист"! Като Вавринка,Чилич и Тийм например,които са печелили Голям шлем!! Ясно??
  • 6 Тенис фен

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Пената":

    С какво е по-велик Гришо от Пиронкова? И тя е била на полуфинал от Шлема!! Плюс това е "Спортист номер 1" на България за 2020г.Ясно??
  • 7 Тенисексперт

    1 7 Отговор
    Гришо печели единствено от НЕПРЕДИЗВИКАНИТЕ грешки на противниците!! Прави се на умряла лисица и дебне упорито за грешките им!!
  • 8 Мирно

    4 0 Отговор
    Григор има таланта, потенциала и класата на 29 да вземе Голям Шлем.
    Има я и мацката и баланса в живота да го постигне.
    Дори това не бива да е единствения ГШ.
    Кога, ако не сега - дай газ младеж :)

    Коментиран от #11

  • 9 Григор

    1 1 Отговор
    Когато спечели Файнъл 8 и стана трети май нямаше много критици ? Само дано не реши, че е много велик и да си свърши работата.
  • 10 Курумпе

    1 1 Отговор
    Дригор е един късметлия, на който често съдбата му пуска аванти...И на този Аустрели Оупън с чист късмет стигна до тук...Е, това е максимума на характера и нивото му!Руснака е класи над-залупената психика на един комплексен манекен.Момчето ще го отвее, а ние ще сме горди с успеха на вечно неуспелия в този спорт!!
  • 11 карамфила

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мирно":

    Гришо ще спечели голяма каска когато стане на 49.