Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 14:31 2 076 3

Джокович пак е на финал в Австралия

  • джокович-
  • карацев-
  • australian open-
  • финал

Сърбинът не остави никакви шансове на Аслан Карацев и спечели с 6:3; 6:4; 6:2

Джокович пак е на финал в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович спря екзекутора на Григор Димитров Аслан Карацев на полуфиналите на Australian Open. Сръбският тенисист постигна успех с 6:3, 6:4, 6:2 и за девети път в кариерата си ще играе в решителния мач за титлата от Откритото първенство на Австралия.

Джокера, който от началото на турнира се оплаква от контузия на коремните мускули, се оказа непреодолима преграда пред руснака, който стартира участието си на турнира на 114-о място в световната ранглиста и през квалификациите в Доха през януари.

Ноле през цялото време беше по-добър на корта и не остави шансове на руския си съперник. Така той получи шанс да спечели за девети път Austrlian Open, като на финала ще се изправи срещу победителя от мача между Стефанос Циципас (Гърция) и Данийл Медведев (Русия).

"Поздравления за Карацев, игра много силно през целия турнир. Радвах се на изявите му от самото начало. Много съм впечатлен“, призна Джокович след победата си.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fate

    0 0 Отговор
    Краката не го болят .. затова
  • 2 Павел Пенев

    4 1 Отговор
    Браво Ноле! Надал предвидливо падна за да не се срещне с теб на финала.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    По начинът на игра днес-Божествения щеше да отнесе Григор,така не бива да се ядосва на контузията ,която спретнаха организаторите на повечето играчи!Наистина Джокович е железен!Пети ден и няма помен от Контузия,която щеше да държи друг на легло!