23 Февруари, 2021 18:00 1 087 1

Гуардиола: Опитът не помага в Шампионската лига

  • гуардиола-
  • манчестър сити-
  • опит-
  • борусия мьонхенгладбах-
  • шампионска лига

"В момента този турнир не е нещо специално за нас" заяви наставникът на Манчестър Сити

Гуардиола: Опитът не помага в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола коментира поредния опит да изведе тима до трофея в Шампионската лига. Утре "гражданите" се изправят срещу Борусия (Мьонхенгладбах) в първи мач от осминафиналите.

Откакто Гуардиола е на "Етихад" турнирът си стои като голямата цел, но Ман Сити не се е доближавал до него. Загуба на осминафиналите, два пъти на четвъртфиналите и миналия сезон отпадане от Лион на полуфиналите е статистиката на испанеца в Шампионската лига с английския тим.

"В момента Шампионската лига не е нещо специално за нас. Преследваме много трофеи. Ще се подготвяме като за всеки друг мач. Няма да променим нищо. В Шампионската лига разликата е качеството на съперниците, но и ние имаме достатъчно качества", сподели той ден преди двубоя.

"При всяко от участията ни играхме на много високо ниво. Бяхме много близо. Футболът е най-непредвидимата игра. Ако вярваш, че всичко е под контрол, няма да успееш. Не съм голям фен на идеята, че опитът в миналото помага. Във футбола има милиони примери на отбори, които са печелили много в Шампионската лига или на Световно първенство, които могат да загубят в рамките на 20 минути. Това е просто игра. Трябва да сме концентрирани 90 минути", коментира Гуардиола.

Пеп разкри, че още не е решил кой ще бие дузпите: "Ще вземем решение преди мача. Още мисля по състава и как играчите се възстановяват. Ще решим утре".

Испанецът похвали и колегата си Марко Розе и говори за утрешния съперник: "Той е изключителен мениджър. Свърши невероятна работа в Залцбург и Мьонхенгладбах. Щом Дортмунд го назначава, това показва колко е добър. Борусия има много опитни играчи. Зомер е изключителен вратар, който помага при изграждането на атаките. Имат качество в средата на терена. Уважавам много всички германски отбори".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    1 0 Отговор
    ОПИТЪТ НЕ ПОМАГА...ХМ..РЕАЛ ЗАТОВА СИГУРНО ИМАТ 11 ТИТЛИ..А ЛИВЪРПУЛ 6..ЩОТО НЕ ПОМАГА ОПИТЪТ..:)..А БЕ ГУАРДИОЛА ГОЛЯМ ТРЕНЬОР СИ КАК МОЖЕ ДА ИЗРЪСИШ ТАЗИ ГЛУПОСТ...