Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 16:31 1 644 0

Мино Райола: Играчите ми не ме наричат "паразит"

  • райола-
  • ибрахимович-
  • холанд-
  • пари-
  • трансфери-
  • агент-
  • власт-
  • обвинения

"Нямам власт и влияние - работата ми е да намеря най-добрата сделка за моя играч", заяви агентът

Мино Райола: Играчите ми не ме наричат "паразит" - 1
Снимка: БГНЕС

Суперагентът Мино Райола даде пространно интервю за "Би Би Си", в което говори за клиентите си Ерлинг Холанд и Пол Погба, за реакциите след неговите изказвания и за критиките към неговата работа. Според него пандемията и финансовите последствия няма да се отразят сериозно на заплатите и трансферите на най-добрите футболисти, какъвто е Холанд. "Не мисля, че има връзка. За изключителни таланти винаги има място", заяви агентът.

"Всички гледат към Ерлинг като една от потенциалните нови звезди на бъдещето, защото е толкова трудно да правиш това, което той прави, на неговата възраст. Той ще бъде една от звездите на следващото десетилетие, защото звезди като Ибрахимович, Роналдо и Меси са на възраст, на която всеки се пита колко още ще им се радваме.

Има максимум 10 клуба, които могат да си позволят да купят Холанд и да му предложат платформа след Дортмунд. Четири от тези клубове са в Англия. Не мисля, че има спортен директор или треньор, който би казал, че не го иска. Това е сякаш да кажеш: "Има ли отбор от Формула 1, който да не иска да притежава Люис Хамилтън", сподели Райола.

Той обясни, че не вярва неговите изказвания да се отразяват на играчи или отбори. През декември думите му, че времето на Пол Погба в Манчестър Юнайтед е към края си предизвика остри реакции.

"Просто изказах мнението си, не съм искал да създавам проблеми. Не мисля, че е дестабилизирало някой, защото те имаха страхотна серия и дори бяха на първо място в един период. Мислите ли, че големи играчи като Пол Погба или Оле Гунар Солскяер, които са печелили всичко, могат да се дестабилизират от това, което Мино Райола казва? Моля ви. Но няма да говоря за това повече. Прави живота малко по-скучен, но това е", допълни той.

Сред клиентите му са или са били Ромелу Лукаку, Марио Балотели и Матайс Де Лихт, а подходът му води до серия от сблъсъци с мениджъри като Алекс Фъргюсън, Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Райола казва, че си е научил урока: "Когато си кажа мнението, всички в Англия полудяват. Аз съм най-лошият агент или най-добрият, а клубовете са толкова стресирани от публиката и журналистите, че се научих да не говоря толкова много".

Според него възприятието, което свързва работата на един агент с алчност не е коректно, въпреки че е изкарал около 41 милиона паунда от трансфера на Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед.

"Не е приятно да слушат едно и също предубеждение. Вероятно хората се питат: щом този човек е толкова алчен и толкова лош, защо всичките му играчи са щастливи и остават при него? Бих излъгал, ако кажа, че това не ми влияе. Как може да оценявате дали съм добър агент на Ибрахимович? Единственият, който може да съди за това е самият Ибра. Нямам власт и влияние. Работата ми е да намеря най-добрата сделка за моя играч. Нищо повече. Това е свързано с огромен брой услуги, за които хората не знаят. Моите играчи не ме наричат паразит, а те са хората, за които работя. Вълнува ме единствено как ме наричат те", заяви агентът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА