Last news in Fakti

4 Март, 2021 15:44 1 684 8

Спират чашките с хапчета в националния тим по плуване

  • аврамчев-
  • спиране-
  • чашки-
  • раздаване-
  • национален отбор-
  • плуване-
  • хапчета-
  • допинг-
  • скандал

"Ще търсим по-подходящ начин на даване на възстановяване, тъй като виждам, че тези чашки нещо не ви харесват", заяви президентът на федерацията Георги Аврамчев

Спират чашките с хапчета в националния тим по плуване - 1
Снимка: БГНЕС

“Наредил съм спирането на всякакви добавки, докато не се изследват. А ще търсим по-подходящ начин на даване на възстановяване, тъй като виждам, че тези чашки нещо не ви харесват”, това обяви президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев пред журналистите след извънредния Управителен съвет на федерацията след трите положителни допинг проби за станозолол на националните състезатели Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

“Единодушно от всички присъстващи на Управителния съвет

Утвърждава и подкрепя предприетите и извършени от ръководството действия, а именно – предоставяне на всички медикаменти и хранителни добавки на Антидопинговия център, които са давани на състезателите от националния отбор за възстановяване.

Искане за вземане на допинг проби и изследване на всички състезатели от националния отбор, които са взели участие в лагерите януари и февруари. Прекратяване на даването на мнения и интервюта по медиите по въпроси, свързани с допинг проблема до излизане на резултатите от двете изследвания. След излизането ще бъде дадена обширна пресконференция, на която ще бъдете обширно запознати с резултатите. Управителният съвет си запазва правото за последващи действия след излизането на резултатите.

Продължаване на изпълнението на плана за подготовка на състезателите от националния отбор и събирането на съответните лагери. Федерацията винаги е контролирала и ще продължава да контролира всички свои членове и състезатели за употреба на забранени субстанции. С оглед превенция ще има организирани семинари за вредите от приемането на допинг.

Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове стои зад далите положителна проба състезатели и ще продължава да стои зад тях. Ще направи всичко възможно по силите си и в рамките на компетентността си, за да се стигне до истината”, обяви Аврамчев взетите решения.

За момента не се предвижда промяна в треньорския и лекарския щаб. Кристиян Минковски остава главен мениджър на националния отбор, а лекарят Любомир Петров също остава на поста си.

“След излизането на допълнителните резултати от Антидопинговата агенция, които сме поискали да се направят, ще бъдете надлежно информирани.

Всички законови предприети мерки от страна на федерацията са изпълнени. Решение на Антидопинговата комисия е какви ще бъдат взетите проби – тя решава какви проби, кога и как да се направят, защото тя е единствената компетентна, за да може да извърши тези действия. Ние не можем да ѝ се мешаме, имаме съответната официална кореспонденция. Поискали сме проверката, те са ни отговорили, от тук нататък Агенцията решава кога и къде. Всички възможни изследвания, които прецени Антидопинговата агенция, ще бъдат направени.

Всички национални състезатели с “А” нормативи са уведомени, че са под контрола на WADA – имат си специална система ,в която през цялата година трябва са посочват къде се намират, кога трябва да им се вземе проба като час”, добави Аврамчев.

Той уточни, че всички решения на Управителния съвет са взети единодушно, като единствено становището на отсъстващата Мария Бинева се различава от приетото. Тя е дала своето становище писмено.

Президентът на родната централа сподели, че не е чел отвореното писмо на личната треньорка на Здравко Баблаков от тази сутрин – Цветанка Дилова, която призова Аврамчев да застане или зад момчетата с положителни проби, или зад Кристиян Минковски, който достатъчно вече се е “изложил”.

Той добави, че все още няма новини за взетата на Габриела Георгиева проба на 18 февруари.

За финал Аврамчев каза: “Бъдете сигурни, че истината ще излезе наяве. Надявам се, че като се върнем от Олимпиадата, ще отразим по същия начин успехите, които е постигнал националният отбор”.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПКП

    7 1 Отговор
    ВАЖНОТО Е КРАЖБИТЕ ДА НЕ СПИРАТ ЧЕ ОЩЕ МАЛКО НИ ОСТАВА
  • 2 Ахахх

    5 0 Отговор
    Не знам за чашките, ама вие от федерацията трябва да изчезнете моментално и да бъдете осъдени. Поне 5-6 причини за затвор виждам!
  • 3 Детската градина

    2 0 Отговор
    Хахаха
    Другарко повече няма да правя така
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 момент

    1 1 Отговор
    Първо го изгледайте, после съдете.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 пфуу

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "момент":

    Егати простака. Всички ли от ръководството са такива неуки простаци?
  • 7 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "момент":

    А нещо за исканите 30% от паричките на състезателите ще покажеш ли?
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    ........а в болниците??? Защото навсякъде илачите се дават с еднократни чашки.