16 Март, 2021 11:59 1 610 1

ПСЖ ще хвърли повече усилия в опазването на играчите си

  • псж-
  • охрана-
  • сигурност-
  • играчи-
  • футболисти-
  • кражби

Клубът ще увеличи охраната пред домовете на своите футболисти

ПСЖ ще хвърли повече усилия в опазването на играчите си - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен ще увеличи охраната по домовете на своите футболисти след обирите, които бяха направени този уикенд в къщата на Анхел Ди Мария и в апартамента на бащата на Маркиньос, потвърдиха източници от клуба пред „EFE”. Според информациите от дома на Ди Мария са откраднати бижута на стойност 500 хиляди евро, докато от жилището на бащата на Маркиньос са взети 2000 евро в брой и луксозни чанти. Френската прокуратура започна разследване на двата обира.

В последните 18 месеца играчите на ПСЖ са под системен прицел на обирджии. В този период жертви на домашни обири станаха Мауро Икарди, Серхио Рико, Тиаго Силва, Ерик Максим Чупо Мотинг и други.

От Пари Сен Жермен са взели решение да плащат за присъствието на бодигардове в домовете на своите футболисти за известно време, като по един или двама агенти ще бъдат назначени на всеки един от тях 24 часа в денонощието. Някои играчи като Килиан Мбапе и Неймар имат собствени телохранители, но дори в тези случаи бдителността ще бъде подсилена с допълнителна охрана от клуба.

Намерението на ПСЖ е да предотврати този тип инциденти, тъй като те влияят на емоционалното спокойствие на отбора в ключов момент от сезона, в който клубът ще участва на четвъртфиналите на Шампионска лига и изостава на три точки от лидера Лил във френския шампионат. Тези кражби могат да допринесат за разконцентрирането на футболистите.

Още през 2015 година ПСЖ засили наблюдението в домовете на своите звезди след джихадистките атаки, които Франция претърпя и които повлияха психологически на футболистите и техните семейства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 💢Demon😈

    0 0 Отговор
    Джихадистите вън от Европа