Last news in Fakti

4 Януари, 2013 10:22 879 0

Силен Григор се класира на 1/2-финал

  • багдатис-
  • димитров-
  • бризбейн-
  • мелцер-
  • тенис-
  • 1/2-финал-
  • уимбълдън
Силен Григор се класира на 1/2-финал - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Чудесният старт на сезона за Григор Димитров продължи с изразителна победа срещу Юрген Мелцер, благодарение на която първата ни ракета си осигури място в полуфиналите на турнира в Бризбейн, предаде БГНЕС. Гришо се наложи над австралиеца с 6-3, 6-2 и за четвърти път в кариерата си ще играе в предпоследния етап на съревнование на АТР. 

Няколко часа преди мача си с Мелцер, Димитров написа във Фейсбук, че е развълнуван от представянето си, но трябва да запази пълна концентрация. Малко по-късно той демонстрира именно това и отстрани опитния 31-годишен австриец само за 59 минути. 21-годишният хасковлия направи три пробива в мача, не допусна такъв и наниза 17 аса. В спор за място на финала той ще излезе срещу 6 години по-възрастния от него кипърец Маркос Багдатис. Димитров победи бившия №8 в света през 2011 г. в Мюнхен в три сета, но загуби от него на Уимъблдън 2012, когато имаше здравословни проблеми и бе принуден да се откаже във втория сет. Багдатис е печелил досега 4 титли, като три от тях са на твърди кортове, на каквито се играе в Бризбейн. За последно кипърецът триумфира на турнира в Сидни през 2010 г.

Днес в 1/4 финалите той отстрани поставения под №3 Жил Симон със 7-6 (7-5), 7-6 (7-5). С достигането си до най-добрите четирима в Бризбейн Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста и 22 500 долара от наградния фонд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА