Last news in Fakti

18 Март, 2021 14:26 1 762 5

Клоп: Не смятам, че е възможно да се класираме в топ 4

  • клоп-
  • бъдеще-
  • класиране-
  • шансове-
  • ливърпул-
  • топ 4-
  • висша лига

"В най-лошия случай, следващата година, ще бъде без Шампионска лига, може би с Лига Европа, въпреки че това също не е гарантирано", заяви наставникът на Ливърпул

Клоп: Не смятам, че е възможно да се класираме в топ 4 - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи като „почти невъзможно“ класирането в топ 4 на Висшата лига, което ще даде възможност за участие в Шампионската лига. „Харесва ми да съм оптимист, но в шампионата е почти невъзможно да се класираме в зоната, която дава право на участие в Шампионската лига“, каза Клоп пред Билд.

В момента Ливърпул се намира на 6-то място в класирането на 5 точки зад Челси, а до края на първенството остават 9 кръга.

„Противникът обикновено не се нуждае от много шансове срещу нас, защото правим големи грешки, луди грешки. От друга страна, ние създаваме много възможности, все още сме на второ място след Манчестър Сити във Висшата лига в създадени голови положения, но сме далеч от тях в реалните попадения. Този проблем продължава. Обикновено не се печели Шампионската лига в година, в които имаме толкова проблеми“, каза Клоп.

„В най-лошия случай, следващата година, ще бъде без Шампионска лига, може би с Лига Европа, въпреки че това също не е гарантирано. Това би означавало огромна финансова загуба. Наясно съм, че в почти всички футболни клубове по света бих бил поставен под въпрос в ситуация като нашата. Това е напълно нормално, това е реалността, бизнесът. Бих се съгласил веднага с това. В Ливърпул нещата са различни. Нашите собственици, спортният директор, дори играчите, никой не се съмнява в никого тук“, каза още специалистът.

Клоп дори предвижда най-лошия сценарий за следващия сезон – без Европа: „Ако изобщо не играем на международно ниво, това означава повече време за почивка. Би било лошо за всички останали отбори, защото тренировките са добри за нас. Ако имахме повече време, бихме могли да се възползваме от него. Бихме се опитали да превърнем лошата ситуация в нещо добро", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    1 5 Отговор
    Бе направо изпаднете в Чемпиъншип да ви е леко
  • 2 Мърси

    4 1 Отговор
    И тук ли се намериха прости манафи
  • 3 МърсиСайд

    0 3 Отговор
    С готови изградени и скъпи футболисти всеки може, тоя дървеняк колко млади футболисти наложи, на колко такива им вдигна цената, напротив, на скъпите му звезди им падна драстично цената, тъп но упорит шваба !!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Qwerty

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "МърсиСайд":

    Целият му отбор е изграден от играчи, които е купил за суми в пъти по-ниски от цените им сега. Половината пък са млади играчи, трима са дори юноши, които лично наложи. Други въпроси, фекалио?