Last news in Fakti

19 Март, 2021 19:57 1 353 9

Професионалната футболна лига пита отборите колко тима искат в елита

  • професионална футболна лига-
  • запитване-
  • брой-
  • отбори-
  • efbet лига-
  • форма-
  • първенство

Допитването е за евентуална промяна на бройката на отборите от 14 на 16, които да играят два мача на разменено гостуване без плейофна фаза

Професионалната футболна лига пита отборите колко тима искат в елита - 1

Професионалната футболна лига e изпратила запитване до всички клубове от efbet Лига и Втора лига с искане за мнение относно евентуална промяна във формата на първенството в елита от сезон 2021/2022 година, разбра dsport. Допитването е за евентуална промяна на бройката на отборите от 14 на 16, които да играят два мача на разменено гостуване без плейофна фаза.

От ПФЛ уточняват, че запитването е на база желанието на доста клубове за промяна на формата, който бе заменен през 2013 година. Твърди се също така, че настоящият формат не е допринесъл за положителните резултати.

През месец юни 2020 година бе направено първото такова допитване до отборите, а тогава 11 клуба са се въздържали от отговор, а 5 са били против промяната.

Сега допитването се прави отново, а клубовете имат срок от няколко дни да дадат отговор на въпроса дали са съгласни от следващия сезон форматът да се промени на 16 отбора, които да играят на разменено гостуване в рамките на 30 кръга.

В допитването, което е изпратено и до отборите във Втора лига, обаче не се споменава нищо за организацията и формата на второто ниво на българския футбол, как и дали ще се промени то, ако се промени формата в елита.

Очаква се резултатите от допитването да бъдат представени на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

Според информация на dsport на последното заседание на Изпълкома е бил засегнат въпроса с евентуално създаване на работна група, която да оцени плюсовете и минусите от формата на първенството, но идеята е била отхвърлена от голяма част от членовете на Изпълкома.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим33

    6 3 Отговор
    Ами какво трябва да питат.До сега е било много повече време с 16 отбора и това е най добро.....

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Да бе да

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мим33":

    Да ги направят като в дания ! Има няма 12 отбора... твърде е слабо нащо първенство за да има гледаемост на всички отбори ! Първите 10 в класирането в момента мога да ги изтърпя, но останалите ми идват в повече !

    Коментиран от #5

  • 3 Лошото е

    0 2 Отговор
    че ако водещите клубове играят по-малко мачове помежду си, хептем ще свалят летвата. А провинциалните ни отбори уви, въобще няма да играят по-добре в полетата, дето вечно не отговарят на критерии за стадиони. Не само националният ни отбор, но и клубните ни отбори ще почнат да редят резили в евротурнирите още с първите срещнати. Борци се раждат само в силно първенство. Най-оптималното е 10 отбора, които да играят по 4 пъти помежду си.
  • 4 само

    4 2 Отговор
    едно да има за Левски`,другите в Б-група....
  • 5 👍👍👍

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе да":

    Имаш право. Така кръговете ще са 33, а всеки отбор ще изиграе 11 мача като домакин, 11 като гост и 11 на неутрален терен, но на стадиони на клубове извън 12-ката, та чак да почнат да се оплакват от немарливи терени 😁

    Коментиран от #6

  • 6 👍👍👍

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "👍👍👍":

    *та пак да почнат...
  • 7 Reality

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мим33":

    При 16 отбори вечно ще има някой, отказал се по средата.
  • 8 Славия85

    1 0 Отговор
    Само един! Лудогорец да си ритат сами на малки вратички и да си им подаряват титлите предварително, още в самото начало на кампанииките! Аман от циркове.
  • 9 ми ,

    1 0 Отговор
    Най- добре да останат само Оняград и Числото , всеки месец да има шампион , до 32 титли , та на Киро да му олекне ...