21 Март, 2021 01:00 3 276 2

Абрамович: Моята работа е да подсигуря Челси

  • абрамович-
  • подсигуряване-
  • челси-
  • женски футбол-
  • расизъм-
  • собственик

"Расизмът е зло, което не трябва да има място в нашия свят", смята собственикът на "сините" от Лондон

Абрамович: Моята работа е да подсигуря Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Собственикът на Челси Роман Абрамович рядко дава интервюта, особено в последните години. Руският милиардер даде кратко такова за Forbes, в което говори за честата смяна на мениджъри в клуба, женския футбол, расизма и други теми.

"Мисля, че трофеите говорят сами по себе си за това какво успяхме да постигнем през тези години. Моята цел е да продължим да печелим купи и да изграждаме бъдещето. Челси има богата история и аз се чувствам късметлия, че съм част от това. Клубът го имаше и преди мен и ще продължи да го има и след мен. Моята работа е да подсигуря, че ние сме успешен клуб днес, както и да градим бъдещето", заяви той.

"Смятам, че сме прагматични в нашите избори", заяви още Абрамович. "Също така ние смятаме, че промените, които правим са част от дългосрочния ни план и амбиция за клуба. И нямаме притеснения да правим тези промени. Тези, които се присъединят към нас, разбират целите както на терена, така и ролята, която клубът играе в обществото", сподели още милиардерът за честата смяна на мениджъри в Челси.

"Няма точна формула, по която да печелиш футболни мачове. Треньорът и отборът трябва да имат предвид много фактори около всеки мач. Сякаш на всеки няколко дни имаш нов изпит и работата, която са положили за него, се оценява. Наслаждавам се и все още се радвам на непредсказуемостта на всеки мач", призна Абрамович.

"Женският футбол има огромен потенциал. Ако той получи същата подкрепа, както мъжкия, то женският футбол може и да се изравни с мъжкия дори на бизнес ниво", добави милиардерът.

"Расизмът е зло. То не трябва да има място в нашия свят. Ако погледна назад, ако знаех, че да имам футболен клуб би стоварило медийния и обществения поглед толкова върху мен, бих се замислил. Но не съжалявам. Футболът е невероятно игра и се радвам, че съм част от нея", заяви още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 dron

    0 2 Отговор
    Това е да си в кръга на путин...