Last news in Fakti

21 Март, 2021 15:26 3 955 3

Полша с молба към Ангела Меркел заради Левандовски

  • левандовски-
  • карантина-
  • молба-
  • моравецки-
  • меркел-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • национален отбор

Полският премиер Матеуш Моравецки помолил германския канцлер Роберт Левандовски и Кжищоф Пьонте да бъдат освободени от карантинни правила

Полша с молба към Ангела Меркел заради Левандовски - 1
Снимка: БГНЕС

Полският премиер Матеуш Моравецки се е обадил на германския канцлер Ангела Меркел, за да поиска двама играчи на националния отбор да бъдат освободени от карантинните правила при повторно влизане в Германия след квалификацията за Световното първенство по футбол срещу Англия на 31 март.

Роберт Левандовски и Кжищоф Пьонтек играят в Бундеслигата и това може да им попречи да пътуват във Великобритания за мача. Причината е, че двамата ще пропуснат мачове на Байерн и Херта, когато се върнат поради правилата за карантина. Германия и други европейски страни изискват десетдневна карантина за всички, завръщащи се от Великобритания.

"Премиерът поиска от канцлера правилата да бъдат еднакви и справедливо по отношение на всички национали и благодарение на това играчите на полската Бундеслига също ще могат да се възползват от тях", заяви заместник-външният министър Павел Яблонски пред полската агенция PAP.

Говорител на германското правителство заяви, че кабинетът на Меркел не коментира частни дискусии. Байерн има гостуване на прекия си конкурент за титлата РБ Лайпциг на 3 април, само три дни след срещата между Англия и Полша.

Освен с Англия, в края на март Полша ще играе световни квалификации и с Унгария на 25 март в Будапеща и с Андора на 28 март във Варшава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    4 4 Отговор
    От къде на къде изключения?!
    Пак ли по-равни сред равните?
  • 2 Гост като гост

    6 4 Отговор
    "Каквото за всички Турци, така и за гол Асан"
    Тази поговорка е много точна в случая.
    С какво са по различни тези двамата ? Да не са богопомазани ?
    Отиват играят и си карат карантината както си е реда. Няма какво да се оплакват.
    Направи ли Меркел изключение, ще пламне държавата.
  • 3 Reinhard

    5 0 Отговор
    Lewandowski трябва да бъде освободен от карантината!