Last news in Fakti

21 Март, 2021 17:31 1 833 0

Челси е на полуфинал за ФА Къп

  • челси-
  • автогол-
  • зиеш-
  • фа къп-
  • полуфинал-
  • шефилд юнайтед-
  • норууд

"Сините" от Лондон победиха с 2:0 Шефилд Юнайтед

Челси е на полуфинал за ФА Къп - 1
Снимка: БГНЕС

Челси продължава верния си ход във всички надпревари, от които е част през настоящия сезон. След заставането на Томас Тухел начело на тима, той определено се представя по коренно различен начин. Успехите на отбора продължиха и днес, при домакинството на Шефилд Юнайтед в турнира за ФА Къп. "Сините" се наложиха с 2:0, с автогол на Оливър Норууд и късно попадение на Зиеш.

Лондончани започнаха в различен от обичайния си състав, като поетапно в игра бяха включвани някои от титулярите. Гостите пък положиха неимоверни усилия, като в края на битката заиграха с четирима нападатели, но и това не им помогна.

Първият гол падна в 24-ата минута, когато центриране в наказателното поле на гостите доведе до неприятно стечение на обстоятелствата, като Норууд се опита да реагира и да избие кълбото, за да не стигне то до нападател на съперника. Вместо това обаче състезателят на Шефилд прати топката във вратата на собствения си отбор, поднасяйки неприятна изненада на стража на тима, който нямаше как да реагира.

Крайното 2:0 оформи Хаким Зиеш, разписал се в последните мигове от продължението на двубоя.

Така Челси е на полуфинал, а въпреки показаното сърце и няколкото си пропуска през второто полувреме, Шефилд отпада от надпреварата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА