22 Март, 2021 17:00 1 842 3

Нова декларация от ЦСКА 1948 - този път за формата на първенството

  • цска 1948-
  • efbet лига-
  • промяна-
  • против-
  • формат-
  • първенство-
  • брой-
  • отбори

"Червените" се обявиха против промените в efbet лига

Нова декларация от ЦСКА 1948 - този път за формата на първенството - 1
Снимка: БГНЕС

От ЦСКА 1948 излязоха с декларация, в която категорично се обявяват против промяната на формата на efbet Лига.

Публикуваме декларацията на ЦСКА 1948 без редакторска намеса:

До футболната общественост в България,

Получихме запитване тип „анкета“ от Българската професионална футболна лига по темата за промяна на формата за провеждане на двубоите от efbet Лига през следващия сезон и връщането към първенство с 16 отбора, които да играят по две срещи помежду си.

В резултат на това ние от ФК ЦСКА 1948 държим да подчертаем, че заставаме твърдо против подобен тип промени, защото:

1. Смятаме за нередно правилата на шампионата да се променят по време на самото му провеждане, още по-малко в заключителната му фаза. Каквато и да е промяна в този момент абсолютно би обезсмислила неговото продължаване. Не смятаме, че и подобни промени биха се наложили вследствие на мерки, свързани с пандемията от коронавирус, както и не виждаме никаква директна връзка между двете теми. В добавка на това следва да се отбележи, че никое от водещите първенства в европейски мащаб не предприема промени във формата на първенството си на този етап.

2. В този си вид efbet Лига вече е далеч по-интересен шампионат с по-високо качество на продукцията, в който един срещу друг се изправят клубове, стремящи се към все по-добри резултати във всяка среща. Тимовете до голяма степен са конкурентноспособни, което пък ги амбицира да разчитат само и единствено на собствените си сили на терена, а не на каквито и да е било фактори извън него. Двубоите от първенството придобиха не само повече смисъл, но и предизвикват по-голям зрителски интерес, благодарение на формата. Отборите пък се борят до последно за местата си.

3. Несъмнено промени на формата биха довели и до намаляване на приходите от телевизионни права, поради две основни причини. Първата е, че в шампионата ще се изиграват по-малко мачове (по-малко двубои ще бъдат излъчвани) и логично телевизията с права за срещите би поискала преразглеждане на договорената сума. Втората причина е, че въпреки по-малкото мачове в първенството, разпределението на средствата ще бъде между повече участници. Това би наложило и ново преразпределение.

С уважение,

Ръководството на ФК ЦСКА 1948


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    9 1 Отговор
    Тия не могат 5 отбора с що-годе пари да изкарат един шампионат да съберат,тръгнали група от 16 отбора да правят.Направете една група с 10 отбора с полупрофесионален статут,да играят по 4 мача помежду си,завишете изискванията /и контрола/ за стадионите,махнете изискването за акционерни дружества,изобщо освободете клубовете от многото законови и административни окови,дайте им да живнат в това отвратително време.

    Коментиран от #2

  • 2 Великия син неудачник

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    Въх недей че говядата сега ще ти скочат и ще те обвинят че по този начин искаш да закриеш любимият им син куптор....та те немогат и на един от критериите да отговарят!
  • 3 ГОРСКИ

    5 1 Отговор
    А бе като не искат, да се отказват!!!!!!!!