22 Март, 2021 19:17 2 083 0

Холанд напуска Борусия Дортмунд, ако тимът не се класира за Шампионска лига

  • холанд-
  • борусия дортмунд-
  • шампионска лига-
  • класиране-
  • напускане

Норвежецът е разговарял вече по темата със своя агент Мино Райола

Холанд напуска Борусия Дортмунд, ако тимът не се класира за Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Ерлинг Холанд ще си тръгне от Борусия Дортмунд през следващото лято, ако отборът не си осигури участие в Шампионска лига през следващия сезон, твърди „AS“. Норвежецът е разговарял вече по темата със своя агент Мино Райола, за да стане кристално ясно, че иска да напусне германския отбор, ако той не играе в най-комерсиалния футболен турнир през следващата кампания.

Борусия Дортмунд е на пето място в Първа Бундеслига и изостава на 18 точки от лидера Байерн Мюнхен. Притеснителното за „жълто-черните“ е, че те са на четири точки пасив от четвъртия в класирането Айнтрахт Франкфурт, който в момента заема последното място, което дава право на участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Според информацията, първоначалните намерения на Холанд са били да остане в Борусия Дортмунд поне до 2022 година. С оглед на създалата се ситуация, голаджията е променил решението си и е готов да напусне „Сигнал Идуна Парк“, ако отборът не си гарантира участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Райола напълно подкрепя решението на Холанд. Смята се, че Борусия Дортмунд няма да се съгласи да се раздели с 20-годишния футболист за по-малко от 150 милиона евро през летния трансферен прозорец.

Ерлинг Холанд има договор с Борусия Дортмунд до 2024 година, но от лятото на 2022 година се активира откупна клауза в неговия контракт, която е в размер на 75 милиона паунда.

Холанд е свързван с редица европейски грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Реал Мадрид, Барселона и Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА