Last news in Fakti

22 Март, 2021 19:44 2 490 0

Абидал: Неймар беше много близо до завръщане в Барселона

  • абидал-
  • барселона-
  • неймар-
  • завръщане-
  • почетино-
  • треньор

"Исках да назначим Маурисио Почетино за треньор след уволнението на Ернесто Валверде", призна бившият технически секретар на каталунците

Абидал: Неймар беше много близо до завръщане в Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият технически секретар на Барселона Ерик Абидал даде интервю за "Telegraph", в което разкри някои подробности за операциите и решенията, с които се е сблъсквал в клуба по времето на Хосеп Мария Бартомеу.

Французинът разкри, че Неймар е бил много близо до завръщането си в клуба през лятото на 2019 г., но привличането на Гризман е спряло операцията: „Десет дни преди затварянето на пазара бях в Париж и разговарях с Леонардо. Ако не бяхме подписали с Гризман, аз съм сто процента убеден, че Неймар щеше да бъде привлечен", каза Абидал.

Той припомни, че един от аргументите срещу връщането на Неймар е бил, че той има съдебно дело срещу клуба. "Те казаха, че ще трябва да спре съдебния процес, ако иска да се върне. Но това не беше моят проблем, защото не бях в клуба, когато се случи този спор. Според мен щях да успея да подпиша с него, но това не се случи", каза още бившият футболист на каталунците.

„Имахме нужда от крило и когато Неймар беше в Барселона, нивото му беше невероятно. Не става въпрос да кажем кой играч е по-добър, а позицията, която трябваше да подобрим. Президентът обаче реши да подпише с Гризман", заяви още Абидал.

Той също така потвърди, че е предложил Маурисио Почетино за треньор, когато Ернесто Валверде беше уволнен през януари 2020 г. въпреки миналото му в Еспаньол: „Да, и не само аз. Казах на борда, че трябва да доведа най-добрия треньор на пазара. Ясно им дадох да се разбере, че не е нужно да мислим политически, защото той преди е бил в Еспаньол. Исках най-доброто и той е един от най-добрите в нашия спорт”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА